Fotball

Bildene som får Drammen til å skjelve i gullkampen

Midtbanestjernen Stefan Johansen måtte ta telling på dagens Godset-trening.

Stefan Johansen gikk ned for telling på dagens Godset-trening, og fysioterapeut David Aronsen var kjapt fremme med isposen.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

MARIENLYST STADION (Aftenposten.no): Med tre serierunder igjen å spille er Strømsgodset i førersetet om seriegullet. Det merkes i Drammen, både på banen og utenfor.

På trening er det så mye trøkk at trener Ronny Deila nesten synes det blir for mye av det gode. En som fikk merke det er en av eliteseriens aller beste spiller, Godsets midtbanestjerne Stefan Johansen.

Småskader i Godset

Et stykke ut i økten, under en spillsekvens, gikk 22-åringen fra Vardø i bakken etter en duell. Og ble liggende. Johansen holdt seg til ankelen og gikk i garderoben.

— Det var et overtråkk, men ikke noe store greier. Det var vondt med en gang, men jeg kan berolige alle om at dette går veldig bra, ingen fare, sier Johansen og smiler. Noen minutter tidligere gikk han av kunstgresset med en diger ispose rundt ankelen.

I høstsolen på Strømsgodsets hjemmebane forberedte Ronny Deilas mannskap seg til søndagens hjemmekamp mot Start. Med muligheten til å avgjøre gullkampen helt på egenhånd er det fullt trøkk på Marienlyst.

— Det er veldig trøkk på her om dagen, det er nesten litt for mye. Men det skal gå bra med Stefan. Det var vel bare en stempling eller et overtråkk. Det er høyt tempo på trening, intensiteten er høy, da skjer slike ting, sier Deila.

Litt tidligere forlot også Lars-Christopher Vilsvik treningen.

— Han fikk en kjenning med en ankel han har slitt med og tok ingen sjanser. Vi har litt småskader, men det har de fleste lagene, sier Godset-treneren.

Ikke champagne-snakk

Strømsgodset leder serien på bedre målforskjell enn Rosenborg. Begge lag har 56 poeng, men drammenserne har 13 plussmål mer enn trønderne, noe som gjør at målforskjellen blir som et poeng å regne i Godsets favør.

- Blir det gull i år, Deila?

— Vi får se om tre serierunder. Jeg håper det blir oss. Det blir tre cupfinaler. Vi har vært flinke til å fokusere på de riktige tingene, det skal vi fortsette med. Så får vi se om vi er gode nok. Det er i hvert fall en tent gjeng her, sier Deila.

Stefan Johansen avviser at fjorårets sølvlag ikke kjenner nervene tre runder før slutt.

— Jeg tror vi lærte av fjoråret. Og så merket vi at selv om Rosenborg la press på oss i forrige serierunde klarte vi å stå i mot og lot oss ikke prege, det var ingen av oss som ble stresset, Vi vet det er opp til oss selv. Gjør vi jobben tar vi dette, det er det vi må konsentrere oss om.

- Ligger champagnen på kjøling?

— Hehe. Nei, den gjør ikke det. Jeg skulle gjerne hatt den på kjøling. Men begynner vi med slike ting tror jeg vi har tapt på forhånd, sier Johansen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. IK Start