Sundgot ferdig i Hønefoss

<p>Slutter med øyeblikkelig virkning.</p>

FERDIG: Ole Bjørn Sundgot er ikke lenger trener i Hønefoss.
  • Reidar Løfaldli
  • Silje Dyregrov
  • NTB

"Hønefoss Ballklubb har i ettermiddag besluttet å avslutte samarbeidet med hovedtrener Ole Bjørn Sundgot med øyeblikkelig virkning", skriver klubben i en pressemelding.

Hønefoss innledet eliteserien med seks strake tap. Det ble for mye for klubbledelsen, og søndag ble Sundgot fristilt fra trenerjobben.

0-1-tapet mot Viking lørdag ble siste gang Sundgot ledet eliteseriedebutantene i kamp.

Spillerne har hele tiden offentlig uttalt tillit til treneren, men etter flere krisemøter må den tidligere England-proffen tre til side.

Kritiserer klubben

Sundgot retter nå hard kritikk mot klubben.

— Etter opprykket har jeg ikke hatt den kontrollen over spillerstallen som jeg burde hatt. Det er mange som har blandet seg, og det har gått ut over måten vi har spilt på, sier Sundgot til TV 2 Sporten.

— Jeg er ikke bitter, men svært skuffet over behandlingen jeg har fått. Styret har opptrådt svært kritikkverdig. De ga meg kniven på strupen rett før Viking-kampen. Måten det ble gjort på, er ikke verdig. Å gå ut i pressen og latterliggjøre meg på TV på den måten er utrolig kritikkverdig, mener Sundgot.

- Ikke tilfredsstillende resultater

Tidligere Lillestrøm- og HBK-spiller Tom Gulbrandsen går inntil videre inn i trenerteamet.

- Jeg vil ikke utdype noe mer om begrunnelsen for at Sundgot nå må gå. Jeg føler vel at det er en intern sak for styret, men det er jo ikke til å legge skjul på at resultatene ikke har vært tilfredsstillende, sier Gulbrandsen til adressa.no.

Gulbrandsen, som har sittet i klubbens sportslige utvalg, skal nå gå inn et i trenerteam som ellers består av Håkon Wibe Lund, Morten Bakke og Christian Thorbjørnsen.

- Jeg har ikke vært så mye på treningene i år, men nå kommer jeg til å være med på hver trening som en slags mentor. Troppen har vist fremgang i det siste og nå gjelder det å trykke på de riktige knappene, sier han.

- Skal jobbe på spreng

Hønefoss vil bruke tid på å finne Sundgots erstatter. Lars Tjærnås og Knut Torbjørn Eggen er favoritter til å overta Buskerud-laget.

Tjærnås har også tidligere trent Hønefoss, mens Eggen ønsker seg tilbake som eliteserietrener.

- Vi vil nå jobbe på spreng for å finne den riktige personen for å lede laget permanent. Vi leter i utgangspunktet i Norge, men jeg utelukker ingenting, sier Gulbrandsen.

Se intervjuet med Ole Bjørn Sundgot etter tapet mot Viking lørdag:

svp://94365?view=ap

— Det tar tid å bli en toppklubb

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk