Uniteds keeper ber De Gea vrake Real Madrid

Sergio Romero mener David de Geas fremtid ligger på Old Trafford og ikke i Madrid.

ta84ad37.jpg
  • Kjetil Flygind

I fjor var han Manchester Uniteds beste spiller.

Men etter lang tid med spekulasjoner om en mulig overgang til Real Madrid, har Louis van Gaal plassert klubbens spanske keeperstjerne i findressen på tribunen i sesongens tre første kamper.

— En god lagkamerat

Hva som skjer med den 24 år gamle spanske landslagsspilleren er uvisst. Men ute av laget er han i hvert fall.

Nå ber klubbens nye keeper, argentinske Sergio Romero, sin spanske lagkamerat stenge døren for det spanske hovedstadslaget.

Sergio Romero er Louis van Gaals førstekeeper på Old Trafford.

— Jeg vet ikke hva som skjer med ham, men for min del håper jeg han blir værende her. Fordi han er en god lagkamerat som alltid står på og jobber hardt. Det er til det beste for laget, sier Romero i et intervju gjengitt av Sky Sports.De Gea ble hentet til Manchester United fra Atletico Madrid sommeren 2011, og har siden vært lagets førstemålvakt, med enkelte unntak.

Henvist til tribunen

Men inntil spilleren selv tar en avgjørelse, kan det virke som om plassen hans er på tribunen. Der er han i godt selskap. For der sitter også Víctor Valdés og Anders Lindegaard. Ingen av tre ikke med i Louis van Gaals planer.

På rekke og rad sitter Manchester Uniteds keepere på tribunen. Her er det (f.v.) Victor Valdés, David de Gea og Anders Lindegaard som følger oppgjøret mot Tottenham.

— Det er en vanskelig situasjon for ham (De Gea, red.anm.). Men når man er proff som han er, og har sterk psyke som han har, fortsetter man å trene for å bli bedre hver eneste dag. Man vet aldri, han kan jo spille til helgen, sier Romero.Selv ble han frigitt av Sampdoria, og sluttet seg til Manchester-klubben i sommer. Han kjenner sge igjen i De Geas situasjon på Old Trafford.

— Det samme skjedde med meg i fjor i Sampdoria. Jeg spilte ikke, men jobbet hardt som om jeg skulle spille, sier Sergio Romero.

Som etter alle solemerker vokter buret for United når de tar i mot et annet United-lag lørdag, Newcastle, på Old Trafford.