Fotball

Mourinhos bortemareritt mot Newcastle fortsetter: – De kjempet som dyr

José Mourinho må vente nok en sesong på å få sin første ligaseier borte mot Newcastle.

FRUSTRERT: José Mourinho må vente nok en sesong på å få sin første ligaseier borte mot Newcastle. SCOTT HEPPELL / X03874

NEWCASTLE - MANCHESTER UNITED 1–0

Manchester United sløste bort enorme sjanser i søndagens 0-1-tap.

Heller ikke i sitt sjuende forsøk klarte Mourinho å plukke med seg tre poeng fra St. James' Park. Banen i Nordøst-England var et evigvarige mareritt under begge hans to perioder i Chelsea, og søndag fortsatte rekken som Manchester United-manager.

Les også

Sørloth etter debuten: – Det var selvfølgelig stort

Etter 65 minutter snappet ingen av United-spillerne løpet til Matt Ritchie, som hamret inn 1-0 i kjølvannet av et frispark fra Jonjo Shelvey. Hjemmepublikummet tok selvsagt helt av. Det var Newcastles første trepoenger på eget gress siden 21. oktober.

Ekstra bittert for United er at frisparket i forkant var totalt unødvendig. Dommeren slo ned på Chris Smallings forsøk på filming på egen banehalvdel. Stopperen fikk gult kort, og like etter fikk han mer å deppe over.

Etter tapet var Mourinho opptatt av å rose Newcastle.

– De kjempet som dyr, og jeg håper de tar det som et kompliment. Fotballguden var på deres side, så ingenting ville seg for vår del. Newcastle ga alt de hadde, sa portugiseren til Sky Sports.

Newcastles Matt Ritchie jubler for kampens eneste mål. Owen Humphreys / TT / NTB Scanpix

Blokk etter blokk

United hadde flust med sjanser, men dette var en dag Alexis Sánchez og Anthony Martial vil glemme så fort som mulig. I det 77. minutt fikk sistnevnte to supermuligheter på rappen rett foran mål, men ved begge ganger blokkerte Newcastle-forsvaret unna.

Tidligere i omgangen rundet Sánchez keeper, men chileneren tok et steg for mye da han bare skulle trille ballen i et åpent bur. Dermed rakk Florian Lejeune å blokkere.

Noen minutter tidligere hadde Romelu Lukaku stanget ballen i nettet, men Uniteds kraftspiss fikk scoringen annullert.

Les også

Ustoppelige Kane senket Arsenal: – Alltid fantastisk

Det var Newcastle som åpnet best foran sitt entusiastiske hjemmepublikum. Etter fem minutter var vertene kun en praktredning fra David de Gea unna et ledermål.

Dwight Gayle skjøt et frispark rett i United-muren, men ballen spratt videre til Shelvey. Fra 16 meter sendte midtbanespilleren av gårde en kanon, som De Gea avverget med en enhåndsredning.

Det tok tid før Manchester United kom i gang på St. James' Park, men gradvis jobbet Mourinhos stjernegalleri seg inn i kampen. Mellom det 30. og 40. minutt hadde gjestene flere sjanser til å ta ledelsen.

Alexis Sanchez og Manchester United gikk på trynet mot Newcastle. CARL RECINE / X03807

Straffe?

Den største kom da Martial var alene med keeper. Franskmannen viste litt for tydelig hvor han ville sette ballen, og dermed rakk Martin Dúbravka å redde med en beinparade.

Newcastles sisteskanse spilte søndag sin aller første Premier League-kamp etter at slovaken nylig kom på lån fra Sparta Praha.

Like etterpå var Martial farlig frampå igjen. Denne gangen vant han klart luftduellen med Paul Dummett, men 22-åringen styrte Lukakus innlegg rett til side for mål.

Les også

Agüero-magi da Manchester City banket Leicester

Fem minutter før pause ropte Newcastle-spillerne på straffe. Chris Smalling felte Gayle på hjørnet av 16-meteren, men dommeren lot være å blåse.

Det var en livsviktig seier for Newcastle, som nå ligger på 13.-plass og har to poengs klaring til nedrykksstreken.

United er fortsatt på 2.-plass i Premier League, men må fortsatt passe seg for lagene bak. Rødtrøyene har 56 poeng mot serietreer Tottenhams 52.

King og Bournemouth gikk på tap

I en kamp spilt tidligere søndag, tok Huddersfield årets første poeng i Premier League da Joshua Kings Bournemouth ble slått 4–1.

Huddersfield hadde fem strake serietap før søndagens kamp, og hadde ikke tatt poeng i serien siden 30. desember i fjor. Men den tunge rekken ble brutt da King og Bournemouth kom på besøk.

Vertenes mål ble laget av Alex Pritchard, Steve Mounié (2) og Rajiv van La Parra, mens Junior Stanislas scoret for Bournemouth. Joshua King ble byttet inn etter 60 minutter i jakten på en scoring, men nordmannen kunne ikke forhindre tap.

Huddersfield er med sine 27 poeng oppe på 16.-plass. Bournemouth ligger på 10.-plass med 31 poeng.

(©NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Premier League
 2. Newcastle United FC
 3. Manchester United
 4. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Manchester United tok viktig seier i sølvkampen - slo Joshua Kings Bournemouth

 2. FOTBALL

  Manchester United stoppet Watfords ubeseirede rekke

 3. FOTBALL

  Først misbrukte han en gigantisk mulighet. Så ble Rashford den store helten på overtid.

 4. FOTBALL

  Enda en grunn til å smile: Nå kan flere av United-stjernene hjelpe Solskjær

 5. FOTBALL

  Her ødelegges Manchester Uniteds julefeiring fem minutter på overtid

 6. FOTBALL

  Martial-perle avgjorde for United