Fotball

Solskjær advarer mot danske i kveld

<p>— Han rundspilte Frank Lampard.</p>

Nuremberg's Hiroshi Kiyotake, left, and Stuttgart's William Kvist challenge for the ball during the German first division Bundesliga soccer match between FC Nuremberg and VfB Stuttgart in Nuremberg, southern Germany, Saturday, Sept. 29, 2012. (AP Photo/dapd, Michael Will)
  • Lars Anders Vestad

MOLDE (rbnett.no): Solskjær mener Stuttgart har en av Europas beste midtbanespillere.

Torsdag kveld er det duket for Moldes andre kamp i gruppespillet i Europa League. Motstander er Stuttgart, som etter en vanskelig åpning på Bundesliga-sesongen nylig tok sin første seier.

  • LIVE kl. 21.05: Molde — Stuttgart

Det tyske laget har med seg en rekke profiler til kampen mot Molde. Spilleren som har imponert manager Ole Gunnar Solskjær mest er imidlertid ikke tysk, men dansk.

William Kvist er 27 år gammel, og spilte 181 kamper for FCK før han gikk til den tradisjonsrike Bundesliga-klubben i 2011. De siste årene har han imponert både for klubb- og landslag.

— Jeg så ham på nært hold da han spilte for FCK mot Chelsea for ett og et halvt år siden. Han spilte rundt Frank Lampard. Han hadde rett og slett tekniske ferdigheter og en spilleforståelse Lampard ikke hang med på, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Rbnett.

Spiller i Europa-toppen

Solskjær så ham ikke så mye i debutsesongen for Stuttgart i 2011, men vurderer Kvist som en sentral brikke i dagens mannskap. Moldes manager er ikke i tvil om at dansken, som spiller sentral midtbane, er den beste i sin posisjon i Skandinavia i dag.

— Jeg ble litt fascinert av ham. Han er blant de beste i Europa i sin rolle, og er en ubestridt ener i Skandinavia, sier han.

- Hva er det, helt spesifikt, som gjør Kvist så god?

— Valg. Han gjør aldri et dumt valg. Han slår kort når han trenger å slå kort, langt når han trenger å slå langt, på tvers når han trenger å slå på tvers. Han styrer rytmen i spillet deres, sier Solskjær.

Sterk angrepstrio

Manageren er full av lovord om Kvist. Samtidig er han helt tydelig på at Stuttgart har flere klassespillere som er i stand til å avgjøre fotballkamper.

— De har en veldig god spiss i Vedad Ibisevic. Han er stor, sterk og rask. Samtidig har de raske kantspillere. Det er først og fremst de tre fremste spillerne jeg har lagt merke til, i tillegg til Kvist, sier han.

Solskjær vurderer det tyske laget til å være hakket sterkere enn FCK, som de møtte i første gruppespillskamp.

— Denne gruppa kommer til å bli enormt jevn, og jeg tror marginer og dagsform vil avgjøre mye. Vi var uheldige mot FCK. Dersom vi hadde fått som fortjent, hadde alle lagene i gruppa stått med ett poeng nå, sier han.

Godt forberedt

Magnus Wolff Eikrem stilte sammen med Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen på Aker Stadion onsdag. Kort tid i forveien hadde de sett Stuttgart på video.

I likhet med Solskjær, trekker Wolff Eikrem frem Kvist som en spiller de må følge ekstra godt med på.

— Jeg husker jeg så ham for Danmark i begge kampene mot Norge. Da var han veldig god. Jeg har også sett ham for FCK, og synes han er en fantastisk god fotballspiller. Det blir morsomt for oss på midtbanen å se om vi kan hamle opp med ham, sier 22-åringen.

I tillegg til Kvist, kjenner Wolff Eikrem til angriperne Ibisevic og Cacau. Han beskriver Stuttgart som et robust, fysisk lag, men har samtidig stor tro på at MFK kan stikke av med poengene torsdag.

— Vi er med for å lære, men vi kan slå alle lag her hjemme. Dersom vi gjør det har vi ni poeng, og da trenger vi sannsynligvis bare å ta ett borte for å gå videre fra gruppespillet, sier han.

Les også

  1. - Blackburn-interesse for Ole Gunnar Solskjær

  2. Solskjær: - Hver kamp er en cupfinale

  3. Wolff Eikrem: - Det blir en stor dag for meg

Les mer om

  1. Europa League