Fotball

BBC: Han blir Englands nye landslagssjef

Fotballforbundet presenterer Sam Allardyce torsdag, melder statskanalen.

Sam Allardyce er i dag manager i Sunderland.

BBC melder at Sam Allardyce ventes å bli presentert som ny engelsk landslagssjef torsdag. 61-åringen forlater jobben som Sunderland-manager for å erstatte Roy Hodgson.

Hodgson forlot stillingen som landslagssjef etter sommerens EM, der England røk ut mot Island i åttedelsfinalen. Nå står Allardyce klar til å overta.

Styret i Det engelske fotballforbundet (FA) møtes torsdag. I forbindelse med møtet ventes det at Allardyce skal bli presentert som ny landslagssjef, skriver BBC.

Les også

- Premier League-manager klar for samtaler om England-jobben

Sky Sports melder at Allardyce vil bli presentert i løpet av de neste 24 timene.

— Vi ser etter den beste mannen for jobben. Dette er en avgjørelse vi må få rett. Vi ønsker ikke en kortsiktig løsning, sier viseformann i FA-styret, Martin Glenn, ifølge Sky Sports.

Sunderland, klubben Allardyce er manager for, har bedt FA om å handle raskt. Premier League-sesongen er mindre enn en måned unna.

Sam Allardyce var aktuell for England-jobben også i 2006, men FA valgte heller å gå for Steve McClaren.

Nå ser det ut til at Allardyce får jobben han har ventet på. 61-åringen har vært manager i en rekke engelske toppklubber tidligere, blant dem West Ham, Blackburn, Bolton og Newcastle.

Navn som Steve Bruce og Jürgen Klinsmann har også blitt nevnt som aktuelle kandidater, men Allardyce skal altså ha trukket det lengste strået.

(©NTB)

Les også

  1. - Manchester Uniteds rekordbud blankt avslått

Les mer om

  1. Engelsk fotball