Fotball

Sarpsborg-suksess i Europa-debuten

Sarpsborg dro til Island og gjorde det Rosenborg ikke klarte under ett døgn tidligere.

Patrick Mortensen var med på målfesten da Sarpsborg slo IBV Vestmannaeyjar 4-0 i kvalifiseringen til europaligaen. Her er dansken fra en tidligere kamp.

IBV VESTMANNAEYJAR - SARPSBORG 08 0–4

Rashad Muhammed, Patrick Mortensen, Ole Jørgen Halvorsen og Amin Askar scoret målene etter pause. De to siste kom på overtid.

Dermed blir neste ukes returoppgjør i 1. kvalifiseringsrunde til europaligaen en ren transportetappe for Geir Bakkes lag.

Torsdagens europacupkamp var den aller første klubbhistorien til Sarpsborg 08. Laget får sjansen på bakgrunn av fjorårets bronsesesong i Eliteserien.

Dagen før tapte for øvrig Rosenborg 0-1 borte mot Valur i mesterligakvalifiseringen. S08 klarte seg betraktelig bedre mot Islands regjerende cupmester.

Les også

RBK med pinlig tap på Island etter scoring i sluttminuttene

Lobb

Sarpsborg var noe heldig som fikk med seg 0-0 til pause. IBV var det beste laget i første omgang, men keeper Aslak Falch var god og hadde samtidig marginer på sin side.

Muhammed ordnet norsk 1-0-ledelse etter en snau time. Franskmannen ble spilt gjennom av Halvorsen, tok med seg ballen og bredsidet den inn i lengste hjørne.

Åtte minutter senere doblet Mortensen til 2-0 med en pen lobb. Kristoffer Zachariassen satte fart med ballen i beina på egen banehalvdel og slapp den perfekt til Sarpsborgs danske på topp. Alene med keeper gjorde Mortensen ingen feil og scoret via høyre stolpe.

Les også

Molde med flaut tap i Nord-Irland

Hodeskade

Det islandske hjemmelaget hadde en ball i metallet noen minutter tidligere, men det var det nærmeste vertene var å komme tilbake i kampen. Helt på tampen sprakk de helt.

I det 91. minutt bredsidet Halvorsen inn 3-0, mens Askar dunket inn Sarpsborgs fjerde like etter.

Det ble tidlig et langt avbrekk i kampen da IBVs midtstopper Yvan Erichot ble liggende nede etter en hodesmell med Mortensen. Etter ti minutter ble Erichot fraktet av banen på båre og kjørt til sykehus.

(©NTB)

Les mer om

  1. Sarpsborg 08
  2. Europa League