Fotball

Bekreftet: Ødegaard klar for ny klubb

Martin Ødegaard klar for nederlandske Vitesse.

Martin Ødegaard returnerer til nederlandsk fotball.
  • Mats Haugland
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Det bekrefter Real Madrid på sine nettsider tirsdag.

Det har vært spekulert mye om framtiden til unggutten den siste tiden, etter at han ikke ble med a-lagstroppen til Real Madrid i møtet med Atletico Madrid i Supercupen.

Tirsdag ble det endelig klart at Vitesse er klubben som 19-åringen skal spille for neste sesong. I et intervju med klubbens tv-kanal sier Ødegaard at han er fornøyd med at avtalen endelig er i boks.

– Det tok litt tid, men endelig er det klart. Nå ser jeg fram til å trene med laget. Jeg hadde en god prat med treneren, og synes alt er positivt. Måten de snakker om meg på, og måten de har tenkt å bruke meg på, sier Ødegaard til klubbens hjemmeside.

– Irriterende å spille mot

Han har spilt mot sitt nye lag flere ganger under oppholdet i Heerenveen, og kjenner klubben godt.

– Jeg vet at de er irriterende å spille mot. De spiller god fotball som passer meg godt. I min posisjon handler det om å score og gi assist, så jeg håper å bidra med det denne sesongen. Jeg håper jeg kan hjelpe klubben, og at klubben kan hjelpe med å utvikle meg, sier Ødegaard.

Sportsdirektør Marc van Hintum er fornøyd med signeringen.

– Vi er meget godt fornøyde med at Martin valgte Vitesse. På grunn av interesse fra andre klubber har vi forsøkt å overbevise Martin med den visjonen vår klubb står for. Martin har kvaliteter som kan gi dette laget nye impulser, sier sportsdirektør i Vitesse Marc van Hintum om låneavtalen.

Retur til Nederland

Flere eksperter har ment at et lån til en annen La Liga-klubb var mest sannsylig, men nå blir det en retur til nederlandsk fotball.

Bilder publisert i sosiale medier viser at Ødegaard er på plass i Nederland, og har allerede fått på seg den gule trøyen til Vitesse.

  • FÅTT MED DEG DENNE RØRENDE HISTORIEN? Faren ville bare oppmuntre niåringen etter keeperdebuten. Nå sprer videoen seg for alle vinder.

19-åringen var forrige sesong på utlån til Heerenveen, og blir å finne i Eredevise også denne sesongen. Den norske landslagsspilleren skal spille for Vitesse Arnhem, som i fjor havnet på 6.-plass – tre poeng foran Heerenveen på 8.-plass.

Les også

Agenten bekrefter: Ødegaard lånes ut fra Real Madrid

– En fin løsning

Viasat-ekspert Petter Veland sier «både ja og nei» på spørsmålet om han er overrasket over valget.

– Vi så ganske tydelige tegn til at det var nederlandsk fotball som var mest aktuelt i forrige uke. Nå har han valgt Vitesse foran en retur til kjente omgivelser i Heerenveen, og det er kanskje det mest interessante her, sier Veland til Adresseavisen.

Årsaken til at Ødegaard ikke valgte å dra tilbake til vante omgivelser i Heerenveen, tror Veland handler om den type fotball de spiller.

– Vitesse bruker tierrollen, som er Ødegaards favorittrolle. Vitesse er under Chelsea-paraplyen, og er blitt litt smittet av ønsket om å spille fysisk fotball. Det er noe som Ødegaard trenger å utvikle. Han trenger å tørre å gå i dueller, og stikke hodet litt inn på steder hvor det kan gjøre vondt. Miksen av ting som han allerede er god på, og hva han kan videreutvikle, så virker det som en fin løsning når han velger å gå tilbake til Nederland, sier Veland.

Les også

Martin Ødegaard fikk innhopp i Real Madrids generalprøve

Håp om Real-spill

Han har fortsatt et håp om at vi får se Ødegaard kjempe om plassen i Real Madrid etter utlånet er ferdig om ett år.

– Så lenge han er under kontrakt er det håp, men det er et enormt lite vindu han må komme seg gjennom. Det er et fåtall spillere som får spille for Real Madrid, og ingen nordmenn har gjort det før. Gutten er 19 år, og skal inn i sin tredje sesong i Eresdivise. Så selv om vi aller helst ville sett han i La Liga må vi ikke glemme alderen, og at han er veldig tidlig i karrieren sin, sier Veland.

Leieavtalen med Vitesse strekker seg ut inneværende sesong, til 30. juni 2019. Ødegaards kontrakt med Real Madrid skal løpe frem til 2021.

Den spanske storavisen Marca skrev tidligere i august at hovedstadsklubbens nye trener Julen Lopetegui liker Ødegaard og skal være villig til å gi ham tid til å blomstre.

Les mer om

  1. Martin Ødegaard
  2. Nederlandsk fotball
  3. Real Madrid CF
  4. Eredivisie