Fotball

Fornøyd med «B-listen»

<p>Alle de fem nominerte Brann-juniorene har vært i serietroppen i år. Nå skal listen fornyes.</p>

FotballTippeligaen3. Juli 2011Brann stadionBrann - Stabæk 2 - 1En strålende fornøyd Brann trener Rune Skarsfjord etter seierenFoto: Astrid M. Nordhaug
 • Roy Ellingsen

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

31. august må Brann og de andre lagene i eliteserien melde opp de fem unge spillerne som skal kunne representere A-laget, uten at det utløser kompensasjonsutbetalinger til deres barndomsklubber.

Opprinnelig besto Branns femmerbande av Lars Henrik Skage, Kjetil Kalve, Kristoffer Barmen, Eirik Birkelund og Øystein Øvretveit. Disse fem kunne derfor være med i A-troppen, uten at de nødvendigvis var heltidsspillere.

Siden den gang har Kristoffer Barmen blitt hentet opp som fullverdig medlem av A-stallen. En annen ungdom, Kristoffer Larsen, kom tilbake fra skade og fikk også A-kontrakt, selv om han ikke var med på listen. Minst én plass på listen er altså ledig.

— Det er en fantastisk ordning vi har etterlyst i mange år. Den kom på et spesielt gunstig tidspunkt i år, når økonomien er så skral i norsk fotball. Stallene er tynnere og mindre, og spesielt talentutviklingsmessig er det viktig å ha dem. Det gjør også at veien opp blir kortere. Folk kan få sitt gjennombrudd gjennom å være i en slik gruppe, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Han vil si minst mulig til pressen om hvem som blir nominert for resten av sesongen.

— De tankene jeg har om dette kan dere få når vi har de fem nye. Dette er en prosess der spillerne først skal involveres og informeres. Når det er offisielt, skal dere få det, sier Skarsfjord.

Han er ikke bare glad for at muligheten finnes. Han er også glad for at det er fem spillere som får sjansen.

- Fem er passelig. Om det er tre eller fem, så har ikke det så mye å si, men vi er veldig glad for å ha fem. Da kan du begynne å se på roller. Den ene dagen kan det være mest hensiktsmessig å ha en Kjetil Kalve med i troppen, andre dager kan en back som Lars Henrik Skage være mer interessant. Er det færre, går det mer på hvem som er antatt å ha kommet lengst, sier han.

Ingen av spillerne på B-listen er i troppen til fredagens kamp mot Tromsø.

Antatt Brann-lag (4-2-3-1):

Piotr Leciejewski – Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmar, Lars Grorud, Hassan El Fakiri – Rodolph Austin, Carl-Erik Torp – Erik Mjelde, Diego Guastavino, Bjørnar Holmvik – Kim Ojo

Også i troppen: Håkon Opdal, Yaw Amankwah, Fredrik Haugen, Bjarte Haugsdal, Bentley, Tadas Labukas og Kristoffer Larsen

Les også

 1. Walstad: - Stor respektog beundring for Brann

 2. Skarsfjord fikk viljen sin

 3. Hanstveit til Helsingborg

 4. Walstad: - Brann har et voldsomt potensial

 5. Brann får kjeft

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien