Dahm beskyldt for å «hate» Lillestrøm

<p>Lillestrøm-spiller Mads Dahm måtte unnskylde seg foran Kanari-Fansen under et medlemsmøte onsdag kveld.</p>

Mads Dahm kom til Lillestrøm da Lyn gikk konkurs i sommer.

Statistikksenter Eliteserien:

Etter en bytur forrige helg skal Mads Dahm ha havnet i en diskusjon med en LSK-supporter som i ettertid postet tråden «Mads Dahm hater LSK» på Kanari-Fansens forumside.

Tråden ble heftig debattert, og i kveld stilte derfor Dahm på det varslede møtet for medlemmer av Kanari-Fansen og LSK, og forklarte sin side av saken. På direkte spørsmål om han hatet LSK svarte han følgende:

— Det kan jeg svare helt ærlig på: det gjør jeg ikke. Da hadde jeg ikke spilt her. Men jeg har veldig sterke følelser for klubben min Lyn, og det vil jeg alltid ha. Jeg vil derfor be om unnskyldning for episoden og si at jeg kommer til å gi hundre prosent for Lillestrøm så lenge jeg spiller her, svarte midtstopperen som for tiden er under korttidskontrakt med Lillestrøm.

Uheldig episode

Dahm ble i Lyn helt til de ble slått konkurs og spyttet også selv inn penger for å bidra til at klubben skulle overleve. Da han fikk muligheten til å spille under gamletrener Henning Berg , grep han sjansen. Han har så langt gjort sine saker bra i LSK-trøyen. I helgen hadde spillerne treningsfri da Dahm møtte LSK-supporteren på byen.

— På fredag ble det en uheldig episode da jeg hadde tatt litt for mange øl på byen med noen kamerater. Jeg traff en LSK-supporter som begynte å tulle litt med meg. Jeg tror kanskje jeg kan ha sagt på fleip at jeg hater LSK og heier på Lyn, og sunget noen Lyn-sanger. Da reagerte supporteren med sinne, sier Dahm.

Provosert

Supporteren var også til stede og forklarte sin versjon av saken. Han mente han ble sint fordi Dahm viste manglende respekt.

- Jeg oppfattet ikke Dahm som veldig full, han ble mer overrasket over at jeg kom frem til ham. Da jeg sa jeg var LSK-supporter sa han at jeg så mer ut som en Lyn-supporter. Det provoserte meg og jeg ble forbannet. Dagen etter startet jeg tråden på forumet fordi jeg mener han viste manglende respekt for supportere og klubben han spiller for , sier supporteren, som syntes det var tøft gjort av Dahm å stille opp foran supportene med en ydmyk holdning.

Kun Søgård

Likevel var supporteren opprørt over at mente Dahm hadde sagt at han hatet LSK og at det også var flere andre spillere i klubben som gjorde det samme. Den eneste som var oppriktig glad i klubben skulle i følge Dahm være midtbanekrigeren Espen Søgård .

— Hvis det stemmer har vi kanskje noen større og mer dyptliggende problemer i denne klubben, sier supporteren.

Oppvokst i Lyn

Trener Henning Berg stilte også på møtet sammen med sportsdirektør Torgeir Bjarmann og arbeidende styreleder Per Mathisen . Berg mente det var tøft av Dahm å stille på møtet med supporterne.

— Mads er ikke som andre fotballspillere. Han er født og oppvokst i Lyn og ble der helt til slutten. Det er uheldig at han kommer opp i en situasjon på byen og når man er kjent blir det ofte en stor sak ut av det. Vi som kjenner ham vet jo at han ikke hater LSK. At han stiller opp i dag og forklarer seg viser det, sier Berg.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering