Fotball

Svensson på tribunen da Friday scoret to i Alkmaar-tap

Fikk ikke debutert i toppkampen mot PSV Eindhoven.

– Jeg føler meg fin, men de har ikke lyst til å ta noen sjanser.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Det ble ingen AZ Aklmaar-debut på Jonas Svensson lørdag kveld. Den tidligere RBK-backen signerte for den nederlandske klubben tidligere i uken, men har fortsatt ikke trent for fullt med sin nye klubb.

Les også

Klar for AZ Alkmaar: Brukte Henriksen som rådgiver

Verdalingen har slitt med en hamstringskade han fikk på treningsleir med Rosenborg i januar. Ifølge Trønder-Avisa trente Svensson en rolig økt med kaptein Ron Vlaar fredag.

– Jeg føler meg fin, men de har ikke lyst til å ta noen sjanser. Det er ingen stor greie, og jeg regner med å være hundre prosent over helgen, sier Jonas Svensson til Trønder-Avisa.

Les også

RBK-talentet tror Bruttern henter ny høyreback

Det er mulig at AZ trenger en frisk og rask nordmann til neste kamp. På hjemmebane mot PSV var laget langt unna seier.

PSVs Jetro Willems hadde en god start på dagen, og scoret to mål før det hadde gått et kvarter av kampen. Tidligere Lillestrøm-spiller Fred Friday utlignet bare minuttet etterpå, men like før pause økte Gaston Pereiro for PSV.

Luuk de Jong gjorde dagen enda mørkere for AZ Alkmaar, men Fred Friday pyntet litt på resultatet fem minutter før slutt. En målrik kamp endte 2–4.

Neste uke møter AZ «norske» Heerenveen, med Morten Thorsby, Dennis Tørset Johnsen og Martin Ødegaard på laget. Det er gode muligheter for at Svensson er klar til toppoppgjøret.

Les mer om

  1. Jonas Svensson
  2. PSV Eindhoven
  3. AZ Alkmaar