Fotball

Nå holder de pusten!

<p><strong>ZÜRICH:</strong> Om noen timer er mest sannsynlig Raymond Domenech, eller Roberto Donadoni ferdig som landslagssjef. Eller begge to.</p><p><strong>DIREKTE 20.45: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259625&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259625">Frankrike — Italia</a></strong> <strong>| <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259624&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259624">Nederland - Romania</a></strong></p>

GEPA-1306086498 - BERN,SCHWEIZ,13.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Niederlande vs Frankreich, NED vs FRA. Bild zeigt Teamchef Raymond Domenech (FRA).Foto: GEPA pictures/ Christian Ort
  • Ole K. Sagbakken
FotballSerie A Italia 2004/05Roma v Livorno20. februar 2005Foto: DigitalsportNORWAY ONLYLivorno trainer Roberto donadoni

Det har vært en merkelig stemning i Zürich det siste døgnet. Det er pyntet til fest, supporterne er også ute, men har så langt opptrådt forholdsvis stille. Det virker nervøst, og det virker viktig. Noe som understrekes av at vi så langt i mesterskapet ikke har sett veldig mange mennesker gående i bygatene med plakaten ”need tickets” i hånda. Her ser vi dem overalt.

Og det er da ikke en hvilken som helst kamp som skal spilles i beste sendetid i kveld, heller. Det er et oppgjør Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech innrømmer at er ”som en derbykamp” å regne. Det er et oppgjør mellom to av de på papiret største fotballnasjonene i verden. Og samtidig: Det er et oppgjør mellom to lag som spilte VM-finale for bare to år siden, men begge nå er i ferd med å ryke ut før det hele har startet.

– Er klare

– Vi er klare, og vet hva som står på spill, sa Italia-sjef Roberto Donadoni til et samlet pressekorps i går kveld.

– De siste kampene mellom Frankrike og Italia har vært spesielle. Dette blir ikke noe unntak. Og for spillerne mine er det motivasjon nok bare at å si at det er Italia vi skal spille mot, sa Frankrikes landslagstrener Raymond Domenech.

Tynn tråd

Den motivasjonen kan også Domenech selv trenge. For det er neppe bare supporterne som holder pusten. Både Donadoni og Domenech er under enormt press med tanke på sin egen framtid. I Italia har avisene begynt å rope etter Marcello Lippi (som brakte dem gullet i 2006), mens Domenech virket tydelig stresset da spørsmålet om hans fremtid dukket opp i går.

Han reiste seg, og gikk.

– Jeg har IKKE pakket kofferten, var Donadonis svar da han fikk tilnærmet det samme spørsmålet.

– Verken jeg eller noen andre i troppen tenker i slike baner. Nå får kampen mot Frankrike komme, så får vi se. Og jeg tenker ikke på ting som har hendt, heller. Nå handler det om kampen her i Zürich, sa han

Avhengig av hjelp

Stemningen under pressekonferansene på stadion i går ble også trykket da spørsmålene om Nederlands kamp mot Romania dukket opp. For både Italia og Frankrike trenger hjelp. Det holder ikke å vinne egen kamp.

– Vi kan ikke tenke på det. Men det vil jo ikke være til å unngå at vi får det med oss. Publikum vil jo juble eller pipe dersom det scores i den kampen, sa Domenech.

Ute i gatene i timene før kampen ble det imidlertid ikke jublet eller buet mot noe. Bare et og annet sporadisk bilhorn hørtes i gatebildet. Men bråket vil nok komme. Også for Donadoni og Domenech.

Uansett kamputfall

FAKTA: Hvem tar 2. plassen i gruppe c?

Romania:

Romania blir nummer to med seier over Nederland.

Romania blir nummer to hvis de spiller uavgjort mot Nederland samtidig som Frankrike og Italia spiller uavgjort.

Romania blir nummer to (på total målforskjell) hvis de taper med ett eller to mål samtidig som Frankrike og Italia spiller 0-0. Romania blir nummer to hvis de taper med tre mål, forutsatt de at scorer mål (1-4, 2-5, etc), samtidig som Frankrike og Italia spiller 0-0. ## Italia:

Italia blir nummer to hvis de slår Frankrike samtidig som Romania ikke slår Nederland.

Italia blir nummer to hvis de spiller uavgjort mot Frankrike i en kamp med mål (1-1, 2-2, etc) samtidig som Romania taper.

Italia blir nummer to hvis de spiller 0-0 mot Frankrike samtidig som Romania taper 0-3 eller med minst fire mål.

Frankrike:

Frankrikes eneste mulighet til å bli nummer to er at de slår Italia samtidig som Romania ikke slår Nederland.

Les også

  1. &ndash; Nei, jeg har IKKE pakket kofferten

Les mer om

  1. Fotball-EM