Fotball

- Jeg så at Lahm nølte

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259634&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259634" target="_blank"> <strong>Tyskland — Spania 0-1:</strong></a> Og det var nok for Fernando Torres. Nå tror Luis Aragones spissen kan bli verdens beste.</p><p><strong>WEB-TV: <a href="/webtv/?id=90532&amp;autoplay=1&amp;category=Nyheter&amp;page=0" target="_blank">Fansen feirer i Wien</a></strong></p>

Spain's Fernando Torres (2L) scores past Germany's goalkeeper Jens Lehmann during their Euro 2008 final soccer match at Ernst Happel stadium in Vienna, June 29, 2008. REUTERS/Kai Pfaffenbach (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY
 • Ole K. Sagbakken
Spain's Fernando Torres (2nd L) holds up the trophy with teammates after their Euro 2008 final soccer match victory over Germany at Ernst Happel stadium in Vienna, June 29, 2008. REUTERS/Kai Pfaffenbach (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY

WIEN: Han strålte på banen, og han strålte også under pressekonferansen, Fernando Torres. Og med prisen for kampens beste spiller i hånda, fortalte Liverpool-angriperen om øyeblikket som vil bli snakket om svært lenge i Spania:

– Phillip Lahm var i bedre posisjon enn meg. Nen jeg så at han slappet av, og skjønte at dette var min sjanse. Og det å score mål er jo jobben min, sa spissen.

WEB-TV:

 • Fansen feirer i Wien

– Og nå er det bare glede. Dette er den største datoen dor spansk fotball på mange, mange år, fortsatte matchvinneren.

33 minutter

Situasjonen kom etter 33 minutter på Ernst-Happel-stadion.

Xavi slo pasningen, og som så mange ganger før i kampen løp Torres. Han snek seg inn foran Lahm, og kjippet ballen over en utrustende Jens Lehmann. En kjipp tyskerne aldri klarte å svare på.

BILDEGALLERI:

– Det er et privilegium å få oppleve dette. Det var det vi ønsket, og nå har jeg vært med på å ta min første store tittel. Forhåpentligvis ikke min siste, smilte Torres.

– Så god han vil

Trener Luis Aragones, som selv satt på benken da Spania vant i 1964, skamroste spissen etter at seieren var i havn.

– Dere ser jo hvor god han er, både i Liverpool og for oss. Han er veldig rask, en god dribler, og en god avslutter. Dessuten er han fremdeles ung. Jeg blir ikke overrasket om han blir en av verdens aller beste spillere, sa han.

LES OGSÅ:

Men var ellers ganske rolig, EM-gullet tatt i beteraktning.

– Det er en stor dag for Spania. Selvfølgelig er jeg glad. Men jeg er jo ikke typen som tar av, og heller ikke nå, sa han.

Les også

 1. EMs bestemann

 2. Tyske medier roser landslaget

 3. Her er 44 års ventetid over for Spania

 4. Ga tilbake pokalen

 5. Rødgule aviser forkynte gledesbudskapet

 6. - Visste jo han er farlig

 7. &laquo;Europas konger!&raquo;

 8. Se finale-bildene

Les mer om

 1. Fotball-EM