Fotball

- Går ikke etter penger

<p>Fredrik Nordkvelle skjelles ut av Godset-fansen for å gå etter pengene. Men han kunne fått bedre betalt andre steder enn i Brann.</p>

Drammen 20110821. Strømsgodset spilleren Fredrik Nordkvelle mot Aalesund spiller Edvard Skagestad. Kampen endte 2-2. Strømsgodset spilte hjemme mot Aalesund på Marienlyst i Drammen under søndagens elisteserierunde i fotball.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
 • Anders Pamer
  Anders Pamer

Skjellsordene hagler mot Nordkvelle på diverse diskusjonsfora. Essensen i budskapet fra folkedypet er at Nordkvelle går etter pengene, ikke har lojalitet etc. Velkjente innsigelser fra fotballfans når spillere skifter klubb, men Nordkvelle innrømmer at det ikke er spesielt artig.

— Nå ser det vel ut til at jeg forlater klubben som bosmanspiller og da må man vel bare regne med å få en del reaksjoner. Men det er kjedelig, det er det.

 • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

Tjener rundt millionen

Karen fra Telemark kommer ikke til å sprenge så mange rammer i Bergen. Han kommer til å tjene ganske nøyaktig en million kroner i sin første sesong i Brann, og får ingen sign-on-fee. Lønnen stiger noe utover i kontraktstiden, men heller ikke lønnsveksten kommer til å gi Lars Moldestad søvnløse netter.

Dessuten – dersom Nordkvelle hadde latt bankkontoen velge, kunne han dratt sørover. Bergens Tidende er kjent med at han hadde et lukrativt tilbud fra en dansk klubb. Tidligere i år ville Rosenborg kjøpe ham, og Viking har også forhandlet om kontrakt med spilleren.

— Det er ikke sant at jeg går etter pengene. Jeg valgte Brann på grunn av at det er en stor klubb i en stor by med en trener som har fulgt meg lenge, og et stort trykk rundt laget. Jeg synes det ville være greit å skifte klubb nå, og da var Brann et godt valg, sier den blonde midtbanespilleren.

- Trives best offensivt

Mens Nordkvelle gjerne snakker om fremtiden i Brann, vil ikke Branns trener Rune Skarsfjord snakke om det samme. Han uttalte i går at han ikke vil si noe mer om Nordkvelle før han er blitt Brann-spiller. Dermed slapp Brann-treneren å snakke om de mulige luksusproblemene som følger i kjølvannet av Nordkvelles signering. For "Kvelle" legger ikke skjul på hvor på banen han helst trives.

— Jo da, jeg er anvendelig, for så vidt, men jeg vil jo helst bli drillet i én posisjon, det er en fordel.

- Er det slik at du trives best i den offensive midtbanerollen?

- Ja. Jeg trives best der. Men vi får se hvordan det blir.

For ordens skyld: I den offensive rollen har Brann i år brukt en drivende god Diego Guastavino. Utfordreren er Fredrik Haugen, som har markert seg gjennom stadig mer imponerende innhopp.

Statistikksenter Eliteserien:

- Opp til klubbene

Det er ventet at Brann nå vil forsøke å få Nordkvelle til Bergen så hurtig som mulig, fremfor å la ham være innbytter i Strømsgodset ut sesongen. Etter at Nordkvelle markerte at han ville bort fra Strømsgodset, har han ikke vært blant trener Ronny Deilas foretrukne menn på midtbanen.

- Det jeg kan si er at det har vært et litt kjedelig år med lite spilletid. Jeg har hatt en fin tid i Godset, men denne sesongen har ikke vært så morsom for min del.

- Vil du helst til Brann nå?

— Det får være opp til klubbene å bli enige om. Så lenge jeg er Godset-spiller kommer jeg uansett til å gi alt for dem, svarer han.

Les også

 1. Doddo-blogg: På tide at Haugen får starte?

 2. Nordkvelle: - Etter nyttår er jeg uansett i Brann

 3. Nordkvelle til Brann

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien