Fotball

Rooney-dobbel reddet United

Tabber kostet Tottenham dyrt i London.

TAKK, KYLE: Wayne Rooney sender ballen i mål etter å ha fått ballen servert av Spurs-forsvarer Kyle Walker. Rooney scoret begge målene til gjestene
 • Torgrim Gotland Bakke

Et presset Tottenham-lag var friskest, mest offensive og skapte flest sjanser på White Hart Lane søndag formiddag, men etter to feil i eget forsvar ble det 2-2 mot Manchester United.

En tabbeklarering av Kyle Walker og en straffe laget av Hugo Lloris, sørget for at Wayne Rooney scoret to mål og sørget for poengdeling.

— Et veldig, veldig urettferdig straffespark avgjorde kampen, sukket Tottenham-manager André Villas-Boas ifølge NTB.

— Gutta spilte uten frykt, men med vilje. Vår prestasjon viste samholdet som omgir oss, sa portugiseren.

— Vi måtte vise fansen noe og vise for oss selv at vi er et topplag. Vi har vist styrke den siste uken, sa Tottenhams første målscorer Kyle Walker.

Bekymret Moyes

Med 22 poeng er Manchester United allerede ni poeng bak serieleder Arsenal.

— Vi er bekymret. Vi er ikke så nær som vi skulle ønske, sa United-manager David Moyes.

Redningsmann Rooney var fornøyd med det ene poenget som ble med nordover.

— Vi spilte ganske greit, men 2-2 var nok rettferdig. Ett godt poeng for oss, sa Rooney.

Walker-kanon

Etter en nokså treg start, kom Aaron Lennon til kampens første avslutning etter 10 minutter. Kantspilleren trakk inn fra sin høyrekant og sendte i vei et skudd fra rundt 20 meter. Men Lennen fikk ikke ordentlig trøkk bak ballen og David de Gea hadde få problemer med å redde forsøket.

Fem minutter senere skapte gjestene sin første store sjanse. Wayne Rooney vant ballen og spilte igjennom Valencia. Med et overtall av United-spillere inne i boksen forsøkte Valencia seg på et innlegg, men høyrekantens pasning ble blokkert. Ballen havnet til slutt hos Wayne Rooney som fikk avsluttet, men også da traff ballen en Spurs-forsvarer.

Like etter var det Tottenham som fikk kampens første scoring. Paulinho ble felt av Evans og skaffet Tottenham frispark på 18 meter. Kyle Walker banket ballen under en hoppende United-mur og inn bak David de Gea. Skuddet var ikke så velplassert, men kom så hardt og overraskende på United-keeperen at han ikke rakk ned i tide.

Og Spurs kom til en ny sjanse like etter scoringen. Michael Dawson fikk avsluttet på volley etter en corner, men skuddet traff Patrice Evra like foran Uniteds mål.

FULL JUBEL: Kyle Walker blir hoppende glad etter å ha sendt Spurs i ledelsen.

Store spurs-sjanser

Etter dette roet kampen seg veldig de neste ti minuttene, før det eksploderte i sjanser. Først var Tottenham farlig fremme på en flott kontring. Soldado flikket ballen til Paulinho som kom seg forbi Evans. Soldado gikk på løp til motsatt side og ble spilt flott igjennom av Paulinho, men fra spiss vinkel blåste spanjolen ballen over og utenfor. Bare to minutter senere kom Tottenham til en ny stor sjanse.

Soldado sendte en krempasning til Lennon som kom på løp inn i feltet fra sin høyrekant. Lennon fikk avsluttet godt, men rett på David de Gea. Lennon fikk ballen tilbake og sendte en pasning på tvers av mållinjen, men ingen Tottenham-spillere var på plass for å pirke ballen i mål.

Tabbe-assist

Etter de store sjansene for vertene, lå det et mål i lufta på White Hart Lane. Og det kom, bare i «feil» ende. Phil Jones vant ballen for gjestene, avanserte oppover høyrekanten og fikk slått inn. Innlegget gikk så vidt over Wayne Rooney, men et klønete klareringsforsøk med hælen fra Kyle Walker sendte ballen tilbake i beina på United-spissen som enkelt satte inn 1-1 fra seks meter.

Fem minutter etter scoringen, var United frempå igjen. Gjestene vant tilbake ballen på Tottenhams halvdel og gikk i angrep. Ballen havnet ute hos Valencia som vendte bort Chiriches og slo ballen ut til Tom Cleverey, som sto klar til å fyre av på direkten. Ballen ble imidlertid snappet opp av Wayne Rooney, som mistet den kort etter.

Etter dette skjedde det lite frem mot pause. Begge lag skaper noen småsjanser mot slutten av omgangen, men 1-1 står seg til hvilen.

To raske mål

Åtte minutter etter hvilen var Tottenham tilbake i ledelsen. Midtbanekrigeren Sandro kom fremover med ballen, skaffet seg rom og banket til fra litt over 20 meter. Ballen føyk utagbart opp i de Geas venstre kryss. En fantastisk scoring for brasilianeren. Hans første for sesongen.

Men bare to minutter senere var United ajour igjen. Danny Welbeck ble felt av Hugo Lloris og dommer Mike Dean pekte på straffemerket. Fra elleve meter banket Wayne Rooney ballen midt i mål og forbi den franske landslagskeeperen.

Etter utlingingen, bølget spillet frem og tilbake en god stund. Stort tempo og halvsjanser preget kampen, men ingen av lagene klarte å etablere noe jevnt press.

Tottenham-press

Etter 70 minutter fikk Kyle Walker en ny sjanse på frispark. Denne ganger valgte Walker å skru ballen over muren, men forsøket gikk like utenfor.

Hjemmelaget overtok mer og mer av initiativet mot slutten, og etter 78 minutter var Tottenham fremme på en ny farlig kontring. Walker kom fremover med ballen på høyrekanten og slo inn i feltet. Der var Soldado helt alene, men pasningen var noen milimeter for langt frem for spanjolen.

Tre minutter før full tid var gjestene nære på. Rooney holdt på ballen i vertenes 16-meter før han slo ballen ut til Nani. Portugiseren fant Hernandez i feltet, som slo inn foran Tottenham-målet, men forsvaret fikk klartert.

Tottenham fikk flere gode sjanser på dødball like før full tid, men United slapp unna med skrekken.

Gjestene fikk kampens siste sjanse etter et hjørnespark. Lloris gikk ut for å plukke ballen, men glapp den. Etter klabb og babb i noen sekunder, fikk franskmannen endelig tak i ballen igjen. Dermed endte det 2-2. ## Engelsk eliteserie fotball søndag, 13. runde:

**Tottenham – Manchester U. 2-2 (1-1)

Mål:** 1-0 Kyle Walker (18), 1-1 Wayne Rooney (32), 2-1 Sandro (54), 2-2 Rooney (str. 57).

35.884 tilskuere.

– – - Senere kampstart (17.10): Hull – Liverpool (15.05), Chelsea – Southampton, Manchester C. – Swansea.

Les også

 1. Villas-Boas: - Jeg er immun mot kritikk

 2. Tidligere styreformann vil ha ut Villas-Boas

 3. The Guardian: - Villas-Boas på vei ut

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Tottenham Hotspur FC
 3. Manchester United
 4. Premier League