Truls Jenssen klar som Brann-assistent

<p>Truls Jenssen signerte torsdag papirene som gjør ham til Brann-assistent. Tomi Markovski kommer også inn i en analysestilling.</p>

- Det er hyggelig å bli nevnt, men jeg har mer enn nok å gjøre på den tiden jeg har, og er fokusert om å gjøre en god jobb der jeg er. Jeg har full tillit til at trenerteamet gjør alt de kan, sier Truls Jenssen om Rune Robertsens ønske om å få ham inn i trenerapparatet i innspurten av eliteserien.

Tromsøs utviklingssjef Truls Jenssen skrev tirsdag under en avtale som gjør han til Rune Skarsfjords assistent de to kommende sesongene. Han starter i jobben i januar.

— Truls har bred erfaring fra norsk toppfotball. Han er fotballfaglig dyktig, men like viktig er det at han er flink med menneskene han har rundt seg. Samtidig som han jobber godt på egenhånd, er han også en mann som kan å gjøre de rundt seg gode, og dette er gode egenskaper som vi er glade for at han nå skal bidra med i Brann, sier Branns sportslig administrativt ansvarlig Rolf-Magne Walstad til Brann.no.

Med Jenssen inn, begynner andelen nordlendinger i Branns sportslige ledelse å bli høy: også Skarsfjord, toppspillerutvikler Kenneth Mikkelsen og sportslig administrativt ansvarlig Rolf-Magne Walstad kommer fra den naturskjønne landsdelen.

Reddet Sogndal

Jenssen har tidligere vært hovedtrener i Tromsdalen og Sogndal. Etter en sterk sesonginnspurt reddet han Fosshaugane-laget fra nedrykk i 1997. Jenssens Sogndal-lag tapte blant annet 1-4 mot Brann, og var i den situasjonen at de måtte vinne alle sesongens tre siste kamper for å ha mulighet til å overleve i eliteserien.

Sensasjonelt nok gikk det veien, men Jenssen ble likevel ikke værende i klubben, og dro nordover igjen etter bare én sesong.

Som spiller fikk han nesten 250 kamper for Tromsø, og var med da laget vant cupen i 1986. Ti år senere var han assistenttrener for Terje Skarsfjord – far til Rune – da Tromsø igjen vant cupen.

En av Jenssens sønner er for øvrig Ruben Yttergård Jenssen, som debuterte i eliteserien allerede som 17-åring i 2006, og har et tosifret antall A-landskamper for Norge.

Ansetter analysemann

Som BT kunne forteller tidligere tirsdag, er klubben også enig om et arbeidsforhold med Tomi Markovski. Han får jobben som analyseansvarlig i klubben.

Markovski har som Rune Skarsfjord og Kenneth Mikkelsen bakgrunn fra Norsk Toppidrettsgymnas (NTG). Han har i tillegg vært en del av trenerapparatet til Røas kvinnelag, samt Bærum og Askers herrelag.

Markovski ville onsdag kveld ikke bekrefte fullt og helt at han var klar for Brann, men sa da at det var fristende å jobbe i Brann.

- Det er absolutt interessant, det er en lidenskap rundt fotballen i Bergen som trigger meg, sier han.

Brann har dermed fått på plass støtteapparatet for sesongen 2013:

Hovedtrener: Rune Skarsfjord

Assistenttrener: Kenneth Mikkelsen

Assistenttrener: Truls Jenssen

Keepertrener: Dan Riisnes

Analyseansvarlig: Tomi Markovski

Sportslig administrativt ansvarlig: Rolf-Magne Walstad

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Lillestrøm24135641281344
4Rosenborg23127449311843
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk