Fotball

Berget hyller gamlesjefen: - Han er som skapt for den store scenen

Den skjeggete landslagsangriperen er ikke overrasket over Åge Hareides suksess i Danmark.

- EN TYPE: Jo Inge Berget (til høyre) på pressekonferanse med sin daværende trener i Malmö, Åge Hareide, før kampen mot Celtic i fjor høst. Malmö slo det skotske laget ut av Champions League.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Jo Inge Berget er glad for gamletrener Åge Hareides pangstart som dansk landslagssjef.

- Han er jo en type, da, sier Jo Inge Berget til Aftenposten. Med trykk på type. Og smiler.

Skjegget pryder ansiktet til Malmö FF-spilleren og den norske landslagsangriperen. Det ble selve symbolet på Hareides svenske suksess da nordmannen var en sterk bidragsyter til å sende det sørsvenske laget ut i Champions League-gruppespillet for andre året på rad i fjor høst.

Nå har Hareide forlatt Malmö til fordel for jobben som landslagssjef for de danske drenger. En jobb Berget mener gamlesjefen er som skapt for.

- De fleste var vel litt skeptiske til at en nordmann skulle ta over Danmark. Men Åge fikk en veldig fin start, noe jeg tror var veldig viktig for ham. Han slipper å starte i motbakke.

Les også

  1. Drømmedebut for Hareide: Danmark slo EM-klare Island

  2. Hareide hylles i Danmark etter drømmedebuten: – Takk for kuren, Åge!

Hareides Danmark slo EM-klare Island 2-1 i den tidligere norske landslagssjefens første kamp som Danmark-sjef. Det ble behørig markert i dansk presse. De takket Hareide for «kuren». De hadde sett et revitalisert dansk landslag.

ALT FOR NORGE: Jo Inge Berget i kamp med Estlands Karol Mets.

Mens livet smiler til Hareide, er Berget en del av et norsk landslag som sliter med ettervirkningene av fjorårets playoff-nedtur. Interessen er så som så, noe som ikke ble bedre etter 0-0 mot Estland i årets første landskamp. Tirsdag venter Finland på Ullevaal for Per-Mathias Høgmos menn, mens Hareide møter Skottland borte. - Hva er så spesielt med Hareide, Berget?

- Han er veldig god i de kampene laget må ta ut det lille ekstra. Det viste han med oss i fjor. Da hadde vi en del sånne kamper. Han er veldig flink til å få deg til å tro på det. Tro på at det kan gå, tro på planen. Det er en viktig egenskap nå som han har færre kamper som landslagstrener. Der er jo alle kampene må vinne-kamper. Det passer ham veldig bra. Han er flink til å få med seg alle. Og så er han jo sjarmerende, da.

Velkledd og engasjert på sidelinjen. Sint og glad. Følelsesmennesket som ikke lyktes med å ta Norge til mesterskap, selv om det var nære på. Som med Høgmo i fjor.

Åge Hareide takket spillerne for innsatsen etter 2-1-seieren mot Island.

- Åge er absolutt skapt for den store scenen. Han takler de kampene med ekstra press og ekstra fokus på seg selv veldig bra. Han fleiper vekk litt av alvoret. Så får vi se hvor god han blir på dansken også. Han var jo ganske bra på «svorsken», sier Berget.Hareide uttalte etter sin drømmedebut at han fikk fantastiske svar og at det var viktig å få vekk det faktum at det var lenge siden de danske drenger hadde vunnet en fotballkamp.

- Det er ikke overraskende at han startet med seier i det hele tatt. Han har vist at han er en kjempecoach i flere klubber. Han var uheldig med Norge i sin tid. Åge har masse erfaring, og jeg håper det blir en fin tid for Danmark med Åge som trener, sier den skjeggete landslagsspilleren.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Malmö FF
  3. Danmarks herrelandslag fotball
  4. Åge Hareide
  5. Jo Inge Berget