Fotball

Fredriksen etter tap mot Molde: - I dag var vi tamme

Aalesund tapte 0-2 mot Molde i generalprøven. Trond Fredriksen mener Aalesund må opp flere hakk til serieåpningen.

AaFK-trener Trond Fredriksen tror spillerne kanskje hadde litt for mye respekt for Molde (Arkivfoto)
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik

— I dag synes jeg vi var tamme. Vi spiller uten tro på oss selv offensivt. Defensivt synes jeg vi har store, gode perioder, selv om det glipper av og til. Jeg savner nok litt mer trøkk også der, men det skal vi få fram når fredagen kommer, sier Fredriksen og tenker på serieåpningen hjemme mot Stabæk.

I dagens generalprøve på Aker stadion var Molde naturlig nok det førende laget. Molde styrte førsteomgang, men kom ikke til veldig mange store sjanser. Aalesund hadde grei kontroll defensivt, men slet veldig med å skape ting på egenhånd. Derfor hadde Molde meget god kontroll på det som framsto som et tafatt AaFK-lag.

Aalesund hadde et par sjanser etter dødball og Franck Boli var nær ved å komme alene gjennom på en kontring i førsteomgang, men totalt sett var Molde et par hakk bedre enn gjestene. Derfor var det fullt fortjent at en scoring hver fra Fredrik Gulbrandsen og Agnaldo sørget for at det endte 2-0 til Molde.

Les også

John Arne Riise og Aalesund enige om lønnsbetingelsene

— Må ha større tro

Aalesund-trener Trond Fredriksen legger ikke skjul på at Molde vant fortjent - og at Aalesund slet med å true Ethan Horvath i Molde-målet.

— Vi må tørre å bruke ferdighetene våre i større grad. Vi vet vi har gode ferdigheter i laget, men vi viser det langt fra ofte nok, sier Fredriksen?

— Har dere for stor respekt for Molde?

— Det kan være. Det virker litt slik i dag. Skal du vinne kamper mot så gode lag som Molde, må du spille mer litt mer selvtillit enn vi gjorde i dag, sier Fredriksen.

— Blir du skremt av at Molde er såpass mye bedre?

— Ikke skremt. Fordi hovedfokuset vårt i dag var litt inn mot det defensive. De kombinasjonene vi tror kommer neste helg, fikk vi øvd oss på i dag. Og Molde skaper ikke så voldsomt mange sjanser. Det gjør meg trygg på at vi skal takle det greit mot Stabæk, som tross alt er det viktigste, sier Fredriksen.

Les også

Gulbrandsen og Agnaldo senket Aalesund

Uheldig nykommer

I dag manglet Aalesund blant andre Adam Arnarson og Bjørn Helge Riise med sjukdom/skader. Dessuten spilte nykommer Edwin Gyasi bare en liten halvtime. Sistnevnte fikk ingen veldig god AaFK-debut. Han var knapt borti ballen, bortsett fra da han slo en feilpasning som Molde snappet opp og gjorde 2-0 på.

— Jeg var litt uheldig med den. Jeg skulle sentre til Thomas (Martinussen), men så ble den litt for kort. Det ble vanskelig for meg i dag siden jeg bare var borti ballen fire-fem ganger, men det var uansett greit å komme i gang, sier Gyasi.

Arbeidsforholdene tatt i betraktning blir det umulig å gi en dom på Gyasi etter debuten. Likevel legger ikke Trond Fredriksen skjul på at nederlenderen fikk en tøff start i AaFK-drakta.

— Han var vel ikke akkurat noen racer defensivt i dag, men samtidig synes jeg at han viser - blant annet ved skuddet på slutten der - at han har noe ved seg som vi kan glede oss til, sier Fredriksen.

Han føler seg trygg på at nykommerne etter hvert skal bli solide forsterkninger for AaFK.

— Jeg håper at dem - med flere - skal klinke til enda litt mer når det kommer til neste fredag, sier Trond Fredriksen.

Les også

 1. – Slapp av folkens, vi har kontroll!

 2. - Folk var litt skeptiske til Aabrekk

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Aalesunds FK