Dårlige nyheter for Fløy

Holdes fortsatt på pinebenken og må vente flere uker for å vite om de får spille 2. divisjon.

Det er lite å juble for i Nardo om dagen. Økonomisk trøbbel gjør at klubben vurderer å trekke A-laget sitt fra 2. divisjon. Her fra cupkampen mot Rosenborg i 2016. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nardo har lenge vurdert å trekke seg fra 2. divisjon som følge av store økonomiske problemer, men valgte torsdag å utsette avgjørelsen til 9. januar. Det ble klart under trondheimsklubbens ekstraordinære årsmøte torsdag kveld.

Styret hadde innstilt på å trekke laget fra 2. divisjon og heller spille i 4. divisjon. Det andre alternativet var at klubben fortsatte i divisjonen og at styret gikk av. Istedenfor fant møtet fram til en mellomløsning.

– Styret har besluttet å trekke forslaget om å flytte A-laget til 4. divisjon etter flere oppfordringer fra medlemsmassen om mer tid til å se på alternative løsninger. Det settes sammen en aksjonsgruppe som skal jobbe med forslag til inntektsbringende og kostnadsbesparende tiltak som skal presenteres for styret 9. januar, skriver Nardo på Twitter.

Nardo har store økonomiske problemer og beskriver selv situasjonen som dramatisk. Klubben har over 2 millioner kroner i kortsiktig gjeld, og halvårsregnskapet for 2018 viste et regnskapsmessig underskudd på 832.000 kroner. Mesteparten av gjelden har allerede forfalt.

Hvis Nardo trekker laget, vil Fløy fra Kristiansand få tilbud om å beholde plassen i 2. divisjon siden sørlendingene var det beste nedrykkede laget i divisjonen i år. Det har Norges Fotballforbund tidligere bekreftet overfor Fædrelandsvennen.

I så fall blir én plass ledig i 3. divisjon. Sandefjords 2.-lag var det nedrykkede laget som tok flest poeng i divisjonen. Overtar sandefjordingene plassen til Fløy, vil 21 av 84 lag i 3. divisjon være 2.-lag i 2019.