Fotball

Skotsk avis: Ajer kan bli Celtic-klar for denne summen

Den skotske avisen Daily Record skriver at Celtic kan hente Kristoffer Ajer (17) for rundt 6,5 millioner kroner.

Start-talentet Kristoffer Ajer skal trene med Celtic i en uke. Foreløpig er det ikke snakk om en overgang.
  • Herman Folvik

En pris på 500.000 pund kan gjøre at avtalen vil være i boks før slutten av denne månedens overgangsvindu hvis Celtic liker det de ser, skriver Daily Record. 500.000 pund betyr omtrent 6 525 000 millioner norske kroner.

— Det er bare noe de spekulerer i. Jeg har hvert fall ikke hørt noe om et slik tall. Hva Start skal ha for Kristoffer må du ta med Even (Øgrey Brandsdal, Start-direktør, red.anm). Disse tallene er bare spekulasjoner, sier Tore Pedersen, Ajers agent, til Fædrelandsvennen onsdag.

— Han skal være med og trene med de i en uke. Det er ikke noe mer å si for øyeblikket. Jeg vil ikke uttale meg om en overgang er aktuell, sa Pedersen tirsdag kveld, og det er fortsatt uendret.

Tore Pedersen er også agent både for Celtics trener Ronny Deila og spiller Stefan Johansen.

I går: Ajer skal på besøk til Celtic

Søndag: Ajer blir i Start

- Ikke sagt noe om pris

Også Brandsdal avfeier Daily Records påstand.

— Det har jeg aldri hørt noe om. Vi har ikke sagt noen ting om pris til noen. Det er ganske naturlig at det spekuleres, sånn er det med journalister, sier Starts direktør.

— Har dere begynt å snakke om en overgang?

— Nei, svarer Brandsdal, som er tydelig på at dette foreløpig bare er et treningsopphold for Starts toppscorer i 2015. ## Utgående kontrakt

Starts 17-åring skal vise seg fram for lagets norske trener Ronny Deila i en uke på Lennoxtown, hvor Celtic har sitt treningsfelt. Ajer har kun et år igjen av sin kontrakt, og Start vil vurdere et salg før den er utløpt.

— Hva dette ender opp i får fremtiden vise. Vi utelukker ingenting. Vi ønsker naturligvis en kompensasjon den dagen han drar eventuelt. Det kan skje noe med han i dette vinduet, i likhet med alle andre spillere, sa Even Øgrey Brandsdal, Start-direktør, tirsdag kveld.

Senest søndag fortalte Ajer at han kom til å bli i Start fram til sommeren.

— Jeg har vurdert hva jeg skal prioritere fram til sommeren, om det er en bedre treningshverdag eller en kamparena med Start i eliteserien. Akkurat nå føler jeg at Start er det riktige, sa Rælingen-gutten.

Den norske landslagsspilleren Stefan Johansen er en del av troppen til Deila Tidligere har Jo Inge Berget, Thomas Rogne Vidar Riseth og Harald Martin Brattbakk spilt i Celtic.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Kristoffer Ajer
  3. IK Start