Fotball

Ferguson hetset av egne supportere

Old Trafford-publikummet raste mot David Moyes og Sir Alex Ferguson etter det ydmykende tapet mot byrivalen.

Sir Alex Ferguson hadde ikke en god opplevelse på Old Trafford på tirsdag. Her fra tidligere i sesongen.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Mot slutten av tirsdagens 3-0-tap mot byrival Manchester City, startet hjemmepublikummet for første gang å vise sin misnøye mot David Moyes. Også Sir Alex Ferguson måtte tåle å bli verbalt hetset av supportere plassert bak direktørboksen på Old Trafford.

Grunnen er at 72-åringen, som ledet United til 13 ligagull, valgte ut nettopp Moyes til å bli sin erstatter. I tillegg mente noen at spillerstallen han etterlot seg ikke var god nok til å forsvare seriemesterskapet.

På den ene kortsiden henger fortsatt banneret med et bilde av Moyes og teksten «The Chosen One». Tirsdag kveld måtte vaktene på stadion hindre at banneret ble revet ned av sinte supportere, skriver The Telegraph. Avisen forventer at Moyes´ framtid igjen vil diskuteres de neste ukene.

— City er Manchesters stolthet

Lokalavisen Manchester Evening News skriver at i en sesong med mye smerte, må dette være det tyngste tapet å svelge for Manchester United-supporterne. David Moyes har innrømmet at han har følt seg skamfull etter enkelte kamper, og avisen tror Moyes følte det på samme måte etter tremålstapet mot byrivalene.

— Citys overekstraveganse sparte United fra en enda større ydmykelse, men de kom seg så enkelt til muligheter at man begynte å frykte for United. City hadde ro, styrke, kreativitet og selvtillit på midtbanen. Det hadde ikke United, de ble dominert, skriver avisen.

De mener at det ikke lenger kan være noen tvil om at de blåkledde er Manchesters stolthet.

- Ønsket å ydmyke United

— Det virket ikke som om det var nok for City å tette luken opp til Chelsea. Manuel Pellegrinis lag spilte som om de var fast bestemte på å ydmyke Manchester United, og da kampen var ferdig kunne Moyes høre de første ropene om å forlate klubben, skriver The Guardian.

Avisen mener at United fremsto som en middelhavsfarer som sliter med å ta poeng mot topplagene i jakten på en plass i Europaligaen. Om de Røde Djevlene så vinner resten av sine ligakamper i år, vil det fortsatt bli deres dårligste poengfangst i Premier league. Allerede på lørdag kan det være matematisk umulig å nå poengsummen til ligaleder Chelsea.

— Alt United-supporterne kan gjøre nå er å synge om at de har vunnet ligaen 20 ganger. De har stått bak lag på beundringsverdig måte, men i går føltes veien lang for både dem og Moyes, skriver The Mirror.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United
  3. Manchester City
  4. Premier League