Fotball

Hangeland-dobbel

<p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=288365"> <strong>Birmingham — Fulham 0-2:</strong></a> Nordmannen scoret to.</p>

Brede Hangeland of Fulham scores his second goal 0-2--------------------Marc Atkins / BPIBarclays Premier LeagueBirmingham City v Fulham15 May 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

  • NTB
  • Reidar Løfaldli

Brede Hangeland of Fulham celebrates scoring the first goal 0-1--------------------Marc Atkins / BPIBarclays Premier LeagueBirmingham City v Fulham15 May 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

For Brede Hangeland ble det en jubeldag søndag.

Norges landslagskaptein scoret begge målene da Fulham slo Birmingham 2-0. Begge scoringene kom etter hjørnespark. Det første på en typisk Hangeland-heading fra nært hold. Det andre på mer atypisk og kontrollert vis med innsiden av venstrefoten etter såkalt klabb og babb i feltet.

Dermed slo Fulham tilbake på beste vis etter at man ble utspilt av Liverpool på hjemmebane i forrige kamp.

— Brede har vært fantastisk hele sesongen. Det var vanskelig på mandag (mot Liverpool), vi lå under 3-0 og måtte jage scoring. Vi trengte en respons i dag, og han, sammen med alle andre, viste skikkelig vilje til å få jobben gjort, sa manager Mark Hughes til Sky Sports.

  • Vi følger Fulham: Siste nytt om klubben her

Vil ha sjuendeplass

Fulham har hatt en sterk avslutning på sesongen og klatret etter seieren opp på en solid åttendeplass. Hughes gir ikke opp sjuendeplassen, selv om Everton ligger tre poeng foran London-laget.

— Vi har mål vi har som hensikt å nå i denne klubben. Vi forbedrer oss på bortebane, og det tror jeg ikke har skjedd mange ganger i Fulhams nære historie, sier waliseren.

- Vi har Arsenal neste uke, og, hvem vet, hvis resultatene går vår vei kan vi faktisk ende på sjuendeplass. Det ville føles som å vinne vår egen liga, sier Hughes.

Statistikksenter Premier League:

Kan rykke ned

Birmingham er på rett side av nedrykksstreken, men Blackpool og Wigan på feil side har like mange poeng. Ett poeng foran ligger Wolverhampton og Blackburn, så det er duket for nedrykksdrama i siste runde.

Birmingham bør ha poeng borte mot Totenham i siste kamp, for å være sikre på ny kontrakt i Premier League.

- Det var på papiret en veldig tøff kamp for oss i dag, og jeg var bekymret, fordi jeg kjenner til kvaliteten i Fulham-laget. De har seks eller sju offensive spillere som vi misunner dem, sier Alex McLeish til Sky News etter kampen.

- Vil slå Spurs

- Vi vet hva konsekvensene er om vi ikke holder oss i denne ligaen, men vi reiser til White Hart Lane for å vinne, sa Birmingham-manageren.

Skotten ville ikke kritisere sine spillere, som ikke hang med i svingene mot Fulham.

- Disse spillerne bryr seg om klubben, og vil ikke riste av seg dette tapet så lett. I løpet av uka skal vi jobbe med hvordan vi kan slå Tottenham, sier McLeish.

Les også

  1. Spurs festet grepet om femteplassen

  2. Newcastle sjokkerte Chelsea

  3. Blemme for Arsenal

  4. West Ham rykket ned

Les mer om

  1. Engelsk fotball