- Ferguson ble avgjørende

<p>Ole Gunnar Solskjær fikk tips av «sjefen» om å velge Molde.</p>

MOLDE 20101109.Ole Gunnar Solskjær tok en titt på banen på Aker stadion etter pressekonferansen der han ble presentert som ny manager i Molde fotball klubb.Foto: Heiko Junge / Scanpix
  • Lars Anders Vestad
  • Reidar Løfaldli
KLAR FOR MOLDE: Ole Gunnar Solskjær er klar for eliteserien.

— Jeg gleder meg veldig til dette, sier Ole Gunnar Solskjær på dagens pressekonferanse. Han har skrevet under en tre- og et halvtårskontrakt med Molde FK og får tittelen manager.

— Jeg har alltid sagt at jeg skal flytte hjem, og nå var tiden inne for både Silje og ungene. Jeg gleder meg til 10.januar, når jeg skal starte i jobben, sier han foran det fulltallige pressekorpset som var møtt frem.

Solskjær får med seg Richard Hartis og Mark Dempsey i trenerteamet. De to er tidligere trener- og spillerkolleger av Solskjær fra Manchester United.

— Det fysiske støtteapparatet blir værende i klubben, sier den nye manageren.

Solskjær opplyser at hans årslønn i Molde vil være 2,4 millioner kroner - før bonuser.

(Artikkelen fortsetter)

Web-TV: Reaksjoner styreleder Erik Berg

svp://96100?view=ap

— Bestandig godt å komme ut av skapet

Ferguson anbefalte jobben

Den tidligere superspissen avslørte at det var selveste Sir Alex Ferguson som anbefalte ham å flytte hjem for å ta jobben i klubben hvor han slo gjennom på toppnivå.

- Du må ikke bare velge klubb, men velge en klubb med en eier og mennesker rundt deg som du stoler på, avslørte Solskjær at Ferguson ga ham råd om.

37-åringen avviser at Molde-eier Kjell Inge Røkke har vært sterkt delaktig i prosessen.

— Kjell Inge Røkke har jeg møtt èn gang i forbindelse med jobben, og han har ikke vært med på å overtale meg til å ta jobben, sa han.

Se bildegalleri av Solskjærs ankomst i Molde!

- Røkke ikke veldig involvert

Solskjær sier at han ikke frykter presset i sin nye jobb, og at han har planer om å bli boende i hjemtraktene i lang tid fremover.

- Jeg har et langsiktig perspektiv på jobben. Hvis jeg trives og familien trives - hvorfor skal vi dra herfra, spør den nye Molde-sjefen retorisk.

Han skal bo i Kristiansund med familien og pendle til Molde.

— Jeg har ambisjoner om suksess og om å vinne, men jeg har ikke ambisjoner om å flytte herfra. Jeg får gjøre det jeg kan for at Molde FK får så mye suksess som mulig, sier Solskjær.

Se Romsdals Budstikkes Solskjær-galleri her!

MANGE FREMMØTTE: Både presse og privatpersoner på Molde Stadion. (Foto: Carl Henrik Indbjør)

Landet i formiddag

Klokka 12.30 landet flyet med blant andre Ole Gunnar Solskjær og Tarje Nordstrand Jacobsen. På Molde lufthavn Årø ble de møtt av leder i hovedstyret i Molde FK, Erik Berg, og lufthavnsjef John Offenberg.

Etter å ha blitt mottatt av et stort pressekorps, bar det rett inn i bilen til styrelederen og avgårde.

Dagens tolver: Prøv vår Solskjær-quiz!

Solskjær virket blid og opplagt da han landet, og kunngjorde spøkefullt at han hadde ingenting å fortolle da han forlot flyplassen.

Solskjær blir Moldes trener i jubileumsåret 2011 — når klubben fyller 100 år - og får tidenes største budsjett å rutte med.

svp://96099?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk