Fotball

Superinnbytteren Giroud berget heldig Arsenal-poeng

Franskmannen reddet Arsenal mot Southampton.

REDNINGSMANN: Olivier Giroud sørget for 1–1 og ett poeng for Arsenal på sørkysten søndag ettermiddag. Foto: JOHN SIBLEY / NTB scanpix

SOUTHAMPTON - ARSENAL 1–1

Southampton leverte en kjempekamp og så ut til å slå Arsenal på hjemmegress søndag. Men på slutten dukket Olivier Giroud opp i kjent stil og sikret 1-1.

Franskmannen viste styrke i boksen og headet inn utligningen på et innlegg fra Alexis Sánchez i det 88. minuttet. Før det hadde Arsenal jaget scoring lenge, mens Southampton hadde vært svært skumle på kontringer.

1-0-målet fikk vertene allerede etter to minutters spill. Arsenals Per Mertesacker slo først en klønete pasning og fulgte opp med å skli i forsøket på stanse Dusan Tadic. Tadic kunne spille gjennom Charlie Austin, som var kald alene med Petr Cech.

MÅLTYV: Charlie Austin gir hjemmelaget en tidlig ledelse på hjemmebane. Foto: DYLAN MARTINEZ / X00177

– Det var en vanskelig kamp, og jeg føler at vi fikk svi for en treg start. Vi fortsatte, og det var en kamp med høy intensitet. I annen omgang handlet det bare om oss, men de forsvarte seg bra. Vi spilte med mange spisser. Total sett synes jeg lagånden var bra, og vi var nådeløse helt til slutten, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til BBC.

Kontringssterkt hjemmelag

Men også gjestenes målvakt skulle få det travelt ved flere anledninger. Bare i løpet av de første 20 minuttene hadde Austin flere gode muligheter, men han maktet ikke å overliste Cech flere enn den ene gangen.

Alexandre Lacazette noterte en halvsjanse for Arsenal etter et kvarters spill. Franskmannen gjorde en god jobb med å komme seg til avslutning, men skuddet ble ikke godt nok til å sette Fraser Forster på prøve.

Etter pause måtte Arsenal framover, og laget hadde ballen mye. Det åpnet for overgangsmuligheter for vertene. Ryan Bertrand fikk andre omgangs største sjanse da han ble frispilt av Tadic på en kontring i det 66. minuttet. Men alene med Cech satte backen ballen til side for mål.

Før det hadde Oriol Romeu vært nær scoring da han fant en luke rett utenfor Arsenal-feltet. Spanjolen dunket ballen i tverrliggeren uten at Cech var i nærheten av å stoppe skuddet.

Les også

Sørkoreanske Son storspilte da Spurs slo tilbake etter formsvikten

Krass kritikk

Mot slutten av oppgjøret ble kampbildet som ventet med et Arsenal som jaget scoring. Og til slutt lyktes det London-laget å snappe poeng fra et ineffektivt Southampton.

Etter kampen måtte samtidig «The Saints» tåle mye kritikk for å ha lagt seg bakpå og halt ut tiden etter pause.

– Sløsing av tid er et problem i England, og dommerne har ikke funnet løsningen på det ennå. Dommerne må bruke sin autoritet og gjøre spillerne klar over at de må respektere sporten og spille. Det er blitt et ordentlig problem de siste to årene, mente Wenger.

Les også

Benteke brøt sjefens ordre og bommet: – Ingen på laget klarte å ta ballen fra ham

Misbrukt sjanse

Southamptons målscorer Charlie Austin tok selvkritikk.

– Vi kan ikke spille slik som vi gjorde i annen omgang. Vi slo leir fra første minutt. Arsenal trenger kun én sjanse for å score. Vi fikk ett poeng, men skulle hatt tre. Hadde vi fått mål nummer to, ville det vært avgjort, sa han.

Uavgjort var heller ikke et ideelt resultat for Wenger og Arsenal. Ett poeng gjør at avstanden opp til tetlagene i Premier League ikke ble redusert i løpet av helgen.

Southampton ligger på sin side midt på tabellen. Laget har imponert spillemessig, men har bare vunnet én gang på de siste sju kampene.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City19125236132341
2Manchester United20124437271040
3Leicester City20123536221439
4West Ham United2010553024635
5Liverpool1997337221534
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Southampton FC
 2. Arsenal FC
 3. Olivier Giroud
 4. Arsène Wenger
 5. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Marerittsesongen fortsetter for Everton

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Özil-kanon sikret etterlengtet Arsenal-seier

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Her stopper bunnlaget Arsenals ubeseirede rekke

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Presset på Wenger øker etter nytt tap: Arsenals marerittuke komplett

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Ustoppelige Kane senket Arsenal: – Alltid fantastisk

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Arsenal-fansens reaksjon etter sjokktapet fikk TV2-profilen til å se rødt: – Det er smålig