Fotball

Her er Bakenga tilbake på Rosenborg-trening

En RBK-overgang virker å komme nærmere og nærmere.

TILBAKE: Mushaga Bakenga er tilbake på Lerkendal og skal trene med Rosenborg og Jonas Svensson den kommende tiden.
 • Ole K. Sagbakken
  Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): 29. mai meldte adressa.no at sjansen er stor for at Mushaga Bakenga kommer tilbake til Rosenborg i sommer.

Les også

Bakenga kan bli Rosenborg-spiller igjen

Den gang ønsket verken Bakenga eller agent Jim Solbakken å si noe overfor adressa.no, men spissen har vært på husjakt i Trondheim, og signalene om en RBK-overgang har bare blitt sterkere og sterkere siden slutten av mai .

— Trene med oss framover

Mushaga Bakenga er tirsdag tilbake på RBKs treningsfelt.

Saken har vært omtalt flere ganger, og nå ser det ut til at overgangen nærmer seg.Tirsdag melder rbk.no at Bakenga skal trene med Rosenborg den nærmeste tiden. Han er Molde-eiendom ut måneden, men har fått tillatelse til å trene med Rosenborg.

— Mush trener med oss fremover, så får vi se hva det blir etter hvert. Det er ikke tatt noen avgjørelse med tanke på en overgang ennå, sier Kåre Ingebrigtsen.

 1. Les også

  RBK-aktuelle Bakenga: - Har ferie og skal slappe av

 2. Les også

  Bjørnebye: - Det er naturlig for RBK å følge Bakenga

Kom sist av samtlige

Da RBK-erne startet treningen 10.30 tirsdag var da også Bakenga på plass. Han kom ut på matta sist av samtlige, og ruslet fra garderoben sammen med Jonas Svensson, som han kjenner svært godt fra sin forrige periode i Rosenborg.

Bakenga snakket ikke med noen på vei til treninga, så blir det interessant å høre hva han selv har å si når økta er over.

Tjente om lag 20 mill.

Bakenga er under kontrakt med Club Brugge til sommeren 2017, men har hatt en brokete karriere etter at han signerte for belgierne i januar 2012. 23-åringen har vært på utlån i blant annet Cercle Brugge, tyske Eintracht Braunschweig, danske Esbjerg og Molde.

DEN GANG DA: Mushaga Bakenga etter en scoring for Rosenborg i 2011.

I fjor vår – rett før seriestart – røk han akillesen, og denne sesongen har han slitt med å få spilletid av Ole Gunnar Solskjær.

Fire og et halvt år etter at han forlot Trondheim kan altså ringen være sluttet. RBK tjente i underkant av 20 millioner kroner på spilleren den gang. Det er foreløpig uklart om RBK aller mest ønsker seg et lån eller en permanent overgang for Bakenga.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5