Fotball

Høgmo: - Resultatet er alltid rettferdig

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296196">Rosenborg — Tromsø 3-1:</a>Tromsø må vente litt på å gjenerobre tabellen i eliteserien. Kara Mbodji gikk fra glede til skuffelse i 1-3-tapet for Rosenborg.</p>

Trondheim 20110619.Lerkendal, RBK-TIL. Tromsøs trener Per-Mathias Høgmo med klar instruks under Eliteserienkamp i fotball mellom Rosenborg og Tromsø søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / Scanpix
 • 100% Sport

Først utlignet Kara Rosenborgs ledelse etter en drøy halvtime, men i det 88. minutt stusset han et frispark i eget nett til 1-2. – Resultatet er alltid rettferdig. Vi gjør en god kamp, men får en del farlige dødballer imot , sa Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til TV 2 etter tapet.

Rosenborg satte fart ut av startblokkene og spilte seg til et par tidlige halvsjanser.

Etter fem minutter misset Rade Prica på et saksespark, men Morten Moldskred fikk plukket opp returen. Skuddet gikk via Daniel Fredheim Holm og mellom beina på Marcus Sahlman til 1-0. Hvittrøyene hadde god kontroll på «Gutan» de første 20 minuttene, men utover i omgangen tok Tromsø over. Et massivt press fra gjestene endte med scoring etter 32 minutter. Remi Johansen slo et strøkent innlegg til Kara, som kriget ballen i mål med pannebrasken.

 • Vi følger Tromsø: Siste nytt om klubben her

Sluttdramatikk

Annen omgang forløp lenge uten de store hendelsene. Et Johansen-skudd fra 20 meter og en tam avslutning fra Markus Henriksen var det nærmeste lagene kom scoring før mot tampen av kampen.

Etter 84 minutter serverte Rosenborg et angrep av høy klasse. Mikael Lustig spilte vegg med innbytter Jonas Svensson før han slo inn fra høyrekanten til Mushaga Bakenga. Dessverre for 18-åringen gikk avslutningen like utenfor.

To minutter før slutt fikk hjemmelaget frispark i god posisjon. Fredrik Winsnes' ball gikk gjennom Tromsø-feltet, via Karas hode, så vidt innom armen til Fredrik Björck og i mål.

Og trønderne hadde mer på lager. Tre minutter på overtid fikk Per Ciljan Skjelbred ballen på kanten av Tromsøs 16-meter. Han dro seg innover, fintet ut Mohamed «Mo» Jama og rundet av kvelden med 3-1. – Det var utrolig deilig med en scoring, og det her var en sekspoengskamp for oss. Men det kostet krefter. Vi møtte et godt lag som var flinke til å dekke opp, sa Skjelbred.

Mistet tabelltoppen

Med tre poeng tok Rosenborg et massivt steg opp fra «nedrykkssumpa» i eliteserien. De har nå tre poeng å gå på til Viking, som ligger like under nedrykksstreken.

– Det var en god oppfølging av Aalesund-kampen (3-1), og det var viktig å vise oss fram på hjemmebane og ta tre poeng. Nå trenger vi noen flere slike seire for å få opp selvtilliten, mente RBK-trener Jan Jönsson.

For Tromsø er situasjonen en ganske annen. Med 22 poeng ligger de ett bak Molde, men har én kamp mindre spilt. Årets første TIL-tap sørget dermed for at Ole Gunnar Solskjærs blåtrøyer starter neste uke som serieleder.

– Det er utrolig bittert. Jeg er så forbannet at jeg ikke kan få sagt det. Vi jobbet og slet og gjorde en god bortekamp. Vi skulle gjerne ha parkert Rosenborg på nedre halvdel, sa Tromsøs midtstopper Tore Reginiussen.

(©NTB)

svp://98552?view=ap

— Det smaker godt! Video: Reaksjoner Erik Hoftun

svp://98550?view=ap

Daniels første mål Video: Reaksjoner Danel Fredheim Holm

svp://98551?view=ap

<b>Jan Jönsson om Rosenborg</b> Video: Reaksjone Jan Jönsson

svp://98553?view=ap

— Godt med seier Video: Reaksjoner Per Ciljan Skjelbred

Les også

 1. OL-drømmen lever for TIL-duo

 2. Rosenborgs sluttspurt punkterte Tromsø

 3. Jönsson: - Viste glød og hjerte

 4. Fredheim Holm skadet igjen

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde8512158716
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien