Vraket Fløya og signerte for moderklubbens erkerival

Øyvind Garfjell (27) og to andre Lyngen-spillere har skiftet til erkerivalen.

SIGNERT: Øyvind Garfjell holder opp drakten som beviser at han er Skjervøy-spiller. I kveld signerte han en toårsavtale med klubben.
  • Tobias Stein Eilertsen

27-åringen fra Lyngen som har spilt for TUIL (2013-2014), FK Senja (2015) og Lyngen/Karnes (2016-2017), har nå skrevt under for erkerival Skjervøy.

– Som spillende trener vant vi serien første året (2016), men kunne ikke rykke opp på grunn av omleggingen av divisjonssystemet. Da vi ikke klarte opprykket i fjor heller, var det veldig tungt. Personlig hadde jeg et ønske om å spille på et høyere nivå, og hadde veldig lyst til å spille i 3.-divisjon, sier Øyvind Garfjell til iTromsø.

Les også

TIL-talent på samme landslag som AC Milan og Manchester City-spillere

– Vanskelig prat

Garfjell noterte seg for 25 mål på 22 kamper i fjor for Lyngen/Karnes i 4.-divisjon og var også sterkt ønsket av Fløya.

– Vi hadde en god prat med Øyvind, men fikk ikke til en god nok match. Kjedelig, for vi hadde gjerne ønsket ham inn i troppen. Han er en kjempegod spiller som kunne gitt oss alternativer og en offensiv kraft vi mangler litt, sier Fløya-trener David Lundblad.

Garfjell sier avgjørelsen om å signere for Skjervøy ikke har falt i god jord hos alle.

Les også

Einar (37) var med å starte Klinikk24 for fem år siden. Nå har han tatt overgang inn i drømmejobben.

– Det har vært en vanskelig prat med mange her oppe (i Lyngen). Skjervøy var den klubben som la best til rette i forhold til jobb, i tillegg til at de har et godt sportslig tilbud. Eline (Torneus, trener) vil spille en type fotball jeg er fan av, jeg kjenner mange i spillergruppa, og de godtok at jeg kanskje vil miste en kamp eller to i løpet av sesongen på grunn av jobbsituasjonen.

En annen Lyngen-legende, Steffen Dreyer, tok samme overgang i fjor sommer. En slik overgang går ikke upåaktet hen i Lyngen.

– Det har vært noen harde telefonsamtaler, det skal jeg ikke legge skjul på. Jeg har hatt en god dialog med noen i L/K og en mindre god dialog med andre i L/K. De fleste har forståelse for avgjørelsen, mens noen med hjertet nærmest i klubben kanskje forstår, men ikke helt vil godta det, sier 27-åringen.

Les også

De har ikke vunnet én eneste kamp: – Vi tenker ikke på resultater og har det kjempegøy

– Min beste sesong

Rivaliseringen mellom Lyngen/Karnes og Skjervøy er og har alltid vært sterk.

– Det er ikke mange mil mellom Lyngen og Skjervøy og det har alltid vært en rivalisering. Samtidig, da L/K var over Skjervøy i divisjonssystemet var det flere overganger andre veien, og man må gjøre det man har lyst til. 4.-divisjon var ikke en arena jeg ville bli på nå. Når det etter to år ikke har gått den veien vi hadde trodd og håpet, er det naturlig at man ser seg om etter andre muligheter. Vi klarte ikke opprykket med klubben, så nå tar jeg det med et klubbskifte, sier Garfjell.

Les også

Derfor gråt både Tande og Forfang da gullbeskjeden kom

Som får selskap av Joachim Olaussen og Krister Skogly, som også tar overgangen fra L/K til Skjervøy.

– Mye av sentralstasjonen er borte. Krister Skogly (SIK), (Fredrik) Allertsen (Fløya, via Finnsnes), (Joachim) Olaussen (SIK, Steffen Dreyer (SIK), Jørgen Vik (klubbløs). Jeg forstår at L/K ikke er helt fornøyd, men jeg må legge de tingene til side og tenke på meg selv. Jeg stanget en periode i TUIL, så hadde jeg en god sesong i Senja, og takket så ja til å hjelpe hjemme. Jeg har hatt min kanskje beste sesong noensinne, selv om det var o 4.-divisjon, med 25 mål og over det dobbelt antatt målgivende, så selv om jeg ikke har kjempeambisjoner så vil jeg spille høyere opp, og 3.-divisjon er en arena som passer meg bra nå, sier Garfjell.