Glimt fikk tilbud om Gamst før han havnet i TIL

Mangeårig styreleder i Bodø/Glimt, Benn Eidissen, ville hjelpe Glimt å hente Morten Gamst Pedersen (34) allerede før nyttår.

INVESTORER: Kjell Kolbeinsen (til venstre), var til stede på vegne av Trond Mohn, som er inne med midler for å lønne Morten Gamst Pedesen. Til høyre Ben Eidissen, mangeårig Glimt-styreleder og en av de andre store investorene.

Istedenfor endte han opp med å hjelpe erkerival TIL å hente spilleren. Ben Eidissen var styreleder i Bodø/Glimt fra 2006-2009, da Gamstens far, Ernst Pedersen, var blitt daglig leder kun uker før Eidissen kom til klubben.

Allerede før nyttår forsøkte han å lokke Gamst til TILs erkerival.

Les også

Her er Gamst på plass i Tromsø: - Han blir en mentor for våre unge spillere

– For det aller første hadde jeg et ønske om at Morten skulle spille fotball igjen, det er det viktigste, men jeg hadde lyst til at han skulle spille for Glimt, og da tilbydde jeg meg å dekke mellomlegget mellom taket for topplønna i Glimt og den lønnen jeg forventet Morten måtte kreve for å komme. Men da passet det ikke med måten Aasmund (Bjørkan, Glimt-trener red.anm.) og de tenke å komponere laget på. Det respekterer jeg, og slik må det være. Treneren må være suveren, investorer eller styret, kan ikke overprøve en trener, sier Eidissen.

— TIL ble billigere

Han gikk en runde med Glimt før han gikk inn og hjalp TIL med overgangen.

– Jeg snakket med Mads Torrisen (Glimt-styreleder, red.anm.), nesten før jeg pratet med noen andre. Han hadde ingen problemer med å skjønne det, sier Eidissen, som mener TIL-overgangen ble billigere.

Les også

Her er Gamstens karriere i bilder

– Beløpet er noe mindre, så jeg sparte penger på at Glimt sa nei.

Han forventer ingen sterke reaksjoner fra Glimt-leieren.

– Jeg er fortsatt tungt inne i Glimt, så jeg har den beste samvittighet. Jeg håper Morten gjør det knallbra, også mot Glimt, og kan ha en lang karriere og spille til han er 40 år, akkurat som Harald «Dutte» Berg, sier Eidissen.

– Jeg tror det spesielt er ett lag Morten gleder seg til å spille mot i år, og det er ikke Glimt for å si det slik, sier han.

Les også

Steinrik duo står bak Gamst-avtalen

– Godt å være ferdig

Gamst Pedersen, som har fått draktnummer syv på ryggen, takket nei til flere andre klubber og er glad for å ha signert.

– Hadde jeg spilt for pengene, hadde jeg gått til en annen klubb. Det er litt klisjéfylt å være tilbake der det på mange måter startet, men jeg setter veldig stor pris på det. Det er godt å være ferdig med spekulasjonene og jeg ser fram. Nå må jeg bare finne meg en plass å bo og finne tilbake til fotballformen. Jeg hadde aldri tenkt på å legge opp og jeg setter kjempepris på at Tromsø ønsker meg som spiller. Så skal jeg bidra med mitt til at vi får en god sesong. Jeg tror ikke vi blir seriemestere, men cupen er alltid en gulrot, sier 34-åringen.

Og legger til.

– Dette er ikke noe «one-man-show». Jeg er en lagspiller, det har jeg alltid vært, og det er det som har fått meg så langt i karrieren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering