Fotball

Landu - Den nye krigeren

<p>Med mohawk-frisyre som snytt ut fra filmhelten Mr. T i A-team, framstår Christian Landu Landu som Vikings nye midtbanekriger.</p>

Fotball Tippeligaen.Viking v Brann.16.06.2011.Viking Stadion, Stavanger.Foto. Simon Rogers, Digital Sport.Viking. Christian Landu LanduBrann. Carl Erik Torp, Piotr Leciejewski.
 • Jan-erik Larsen

— Joda, jeg trives som sentral midtbanespiller, sier 19-åringen til Aftenbladet.no.

Etter å vikariert som høyreback, midtstopper og kantspiller med vekslende hell, ser det ut til at den tidligere Tasta-spilleren nå har funnet sin rolle i Viking. Landu Landu var god som anker mot FK Haugesund, og enda bedre mot Brann. Mot Stabæk søndag tyder alt på at han får ny tillit i samme posisjon.

— Det har fungert greit. Spesielt i andre omgang mot Brann synes jeg det var kjekt å spille, sier han.

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

Hareide skryter

Trener Åge Hareide har også likt Landu Landu i ankerrollen på midtbanen.

— Selv om Valon Berisha, Birkir Bjarnason og Erik Nevland nå er tilgjengelig, vurderer jeg å benytte Christian Landu Landu fra start mot Stabæk. Det kan se ut som vi har funnet et godt anker i ham. Jeg tror han bare kommer til å bli bedre og bedre i rollen. Jeg har sett dette på trening og er ikke veldig overrasket over steget han har tatt, sier Hareide.

På vei, ikke friskmeldt

Likevel mener Landu Landu det er for tidlig å friskmelde Viking:

— Vi er på vei, igjen tvil om det, og må bygge videre på det vi viste mot Brann. Ikke minst fikk vi en herlig opptur etter mange tap. Det har tæret på å stadig tape kamper der jeg følte vi var godt med. Nå fikk vi marginene på vår side, og jeg gleder meg virkelig til å møte Stabæk. Det er et spillende lag, som jeg tror kan passe oss godt.

Mr. T

Mange har hengt seg opp i Viking-spillerens nye hårfrisyre. Den ligner til forveksling Mr. T (Laurence Tureaud), en amerikansk skuespiller og tidligere fribryter som spilte bokseren ”Clubber Lang” i filmen Rocky 3 og karakteren ”B.A. Baracus” i tv-serien The A-Team.

ORGINALEN: «Mr.T» fra tv-serien «A-TEAM».— Jeg kan ikke nekte for at jeg har fått høre det noen ganger. Men egentlig er det ikke noen direkte kopi av Mr. T. Jeg var hjemme hos en kamerat i sist uke, og da ble vi enige om å klippe hverandre. Det er hans påfunn dette her, og ikke inspirert av noe spesielt, sier Landu Landu.

- Hvordan har responsen vært hos jentene?

Litt varierende. Jeg har fått både positive og negative tilbakemeldinger på frisyren , humrer han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5