Fotball

Politiet: - Vi gjør alt for å finne drapsmannen

Holdt pressekonferanse om supporterdrapet i Helsingborg.

TRAGEDIE: En supporter døde i forkant av kampen mellom Helsingborg og Djurgården søndag, noe som skapte reaksjoner på tribunene i kampen, før den ble avbrutt.
  • Martin K. Andersen

— Vi tror flere vet hvem som er gjerningspersonen. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å løse denne saken, sa Skåne-politiets Caroline Aspinge på pressekonferansen dagen etter at en mann døde på vei til fotballkamp i Sverige i går.

En 43-åring døde av skadene han fikk etter å ha blitt mishandlet på vei til å se Helsingborg-Djurgården. Ifølge vitner ble han uprovosert slått ned bakfra med en glassflaske, før han ble mishandlet liggende på bakken.

— Det er å anse som drap, fastslo Aspinge.

— Det ser ut som om det er én gjerningsperson vi søker, men han har etter det jeg forstår vært sammen med andre, forteller Aspinge.

Avhørte mistenkt i går

Politiet vil ikke gå ut med signalement på gjerningspersonen for å unngå å påvirke vitnene.

Politiet i Helsingborg hadde i går inne en person som de mistenker kan være gjerningspersonen. Mistanken er ifølge Aspinge er ikke avskrevet ennå, men personen ble sluppet fri etter avhør.

Det har kommet inn flere forskjellige navn som tips til hvem som kan være gjerningspersonen. 15 politiansatte er i sving for å rulle opp saken.

På pressekonferansen ble det opplyst om at et titalls personer er avhørt om saken. Bilder av hendelsen blir også gransket.

- Skulle aldri skjedd

— Dette her er noe som absolutt ikke skulle hende. Det er et resultat av en utvikling som vi har sett. Der vi skjønner at vi i politiet alene ikke kan stanse det. Her trengs samlede krefter. Dette betyr både langsiktige og kortsiktige konsekvenser, sa Tommy Sverngard i politiet på pressekonferansen.

Han kunne foreløpig ikke komme med konkrete eksempler på konsekvensene.

— Vi skal ha kontakt med klubbene, ligaledelsen og fotballforbundet.

Les mer om

  1. Djurgårdens IF
  2. Allsvenskan
  3. Helsingborgs IF