Fotball

«Brutter’n»: - Skjønner Henning har det fryktelig tungt

Rosenborg-profiler mener Legia-straffen har lite med fotball å gjøre.

FØLER MED BERG: Kåre Ingebrigtsen forstår at Henning Berg og Legia Warszawa har det tungt etter å ha blitt kastet ut av Champions League-kvalifiseringen.

  • Christian Skare Stendal

LERKENDAL (adressa.no): Det er ingen tvil om at det var tøft for Rosenborg å ryke ut av europaligakvaliken mot tyrkiske Karabükspor torsdag.

Men den følelsen de satt igjen med etter kampen er nok ingenting sammenlignet med slik Legia Warszawa-leiren har det i dag.

Tidligere fredag ble det nemlig kjent at laget som vant hele 6-1 mot Celtic over to kamper blir knallhardt straffet for å ha brukt en ikke–spilleberettiget spiller i 2-0-seieren i Skottland onsdag.

Les også

Bergs lag kastet ut av Champions League: - Vi er sjokkert

Sa fra selv

Det var Legia selv som torsdag fortalte at de hadde gjort en administrativ feil. Spilleren man ikke skulle brukt var Bartosz Bereszynski. Han kom inn tre minutter før slutt onsdag.

Bereszynski fikk rødt kort mot Apollon i Europa League-gruppespillet forrige sesong. Han skulle egentlig ha sonet sin suspensjon i forrige kvalifiseringsrunde, men høyrebacken var ikke registrert til kampene, noe som kan bety at han offisielt ikke har sonet kampene. UEFAs regler slår fast at «kun spillere med spilletillatelse kan sone suspensjoner».

Nå har UEFA konkludert med at resultatet i andre oppgjør mellom lagene skulle endres fra 0-2 til 3-0. Siden Legia vant hjemmekampen med 4-1 blir dermed resultatet 4-4 sammenlagt, og Celtic går videre på flere bortemål.

— Jeg skjønner at Henning har det fryktelig tungt, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no.

— Jeg synes straffen er utrolig streng. Regelbrudd må få konsekvenser, men for en trener er det der fryktelig tungt. I hvert fall med den prestasjonen, når de var så mye bedre enn Celtic, sier han.

Les også

Tjærnås: - Kutt serien til 12 lag og innfør sluttspill

— Blir for dumt

RBK-kaptein Tore Reginiussen reagerer på straffen.

— Når det er på grunn av en bagatell så blir det nesten for dumt. Det er ganske håpløst, sier han.

— Jeg vil tro det er mange frustrerte spillere og trenere i Warszawa nå, og det har jeg full forståelse for. Det er ikke sånn fotballkamper skal avgjøres.

Sportslig leder Erik Hoftun mener det hele bare er trist.

— Det er forferdelig for Legia, og har ikke noe med fotball å gjøre, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK
  3. Legia Warzawa