Fotball

Riise: - Gerrard ringte og trøstet meg etter selvmålet

Nordmannen hyller Liverpool-kapteinen foran Anfield-avskjeden.

Steven Gerrard (t.h) gir John Arne Riise trøst etter at nordmannen scoret selvmål mot Chelsea i semifinalen i Champions League
 • Sindre Trygsland

Lørdag spiller Liverpool-legende Steven Gerrard (34) det som etter all sannsynlighet er sin siste kamp på Anfield, arenaen han har hatt som hjemmebane siden 1998. Direkte kl. 18.30: Liverpool-Crystal Palace

— Det kommer til å bli en vanskelig dag, men jeg skal prøve å nyte den, sier Gerrard til klubbens hjemmeside.

Les også

Gerrard klar for emosjonelt Anfield-farvel: - Jeg er litt redd for å knekke sammen

Fredag publiserte John Arne Riise, som spilte sammen med engelskmannen i Liverpool fra 2001 til 2008, et blogginnlegg om sitt forhold til Gerrard, og hvordan det var å spille sammen med 34-åringen.

Ringte og trøstet

Nordmannen var med på flere høydepunkter i sin periode i rødt, blant annet Champions League-triumfen i 2005, men forteller også at han fikk oppleve Gerrards storhet etter en av sine største nedturer.

Les også

To Liverpool-spillere er større enn Steven Gerrard

I hjemmemøtet med Chelsea i Champions League-semifinalen i 2008, scoret Riise selvmål på overtid i det som til slutt endte 1-1. Tabben kostet laget dyrt, og Riise, Gerrard og co. måtte takke for seg etter ekstraomganger på Stamford Bridge.

Steven Gerrard løfter Champions League-trofeet som Liverpool-kaptein i 2005.

— Da jeg gikk gjennom en tøff tid etter selvmålet mot Chelsea, var han der og støttet meg. Han sendte meldinger og ringte bare for å sørge for at jeg hadde det bra, skriver Riise på bloggen.Riise, som er den med flest norske landskamper gjennom tidene, forteller om Gerrard som en han så opp til i løpet av sine syv år på Merseyside.

— Selv om vi var på samme alder, ble han en jeg så opp til og en jeg ønsket å lære fra, skriver Riise.

Les også

Her lærte Gerrard å bli hele Liverpools fotballsjef

— Tidenes største Liverpool-spiller

I forbindelse med Steven Gerrards avskjed med Liverpool og engelsk fotball, går diskusjonen om hvilken plass den engelske fotballspilleren vil få i klubbens historie - om han er tidenes største i kamp med blant andre Kenny Dalglish, Kevin Keegan og Graeme Souness.

Tidligere Liverpool-spiss Robbie Fowler er blant dem som rangerer Gerrard som nummer én.

— Jeg er enig med ham. Han er den største Liverpool noen sinne har hatt. Jeg er stolt over å kunne si at jeg spilte sammen med ham i syv år. Jeg vant Champions League med ham, selv om jeg tenker at han vant det for oss, skriver venstrebacken.

Nå er neste stopp for "Captain Fantastic" spill for Los Angeles Galaxy, etter 17 år på Liverpools a-lag.

— Jeg er sikker på at det fortsatt er noen gode år igjen i beina til Steven, skriver tidligere Liverpool-spiss Michael Owen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5