Haaland-bilde tok av på nett: Slik svarte supertalentet

Et bilde der Erling Braut Haaland (19) signerer en Manchester United-drakt tok fullstendig av på internett. Jærbuen svarte på humoristisk vis.

Erling Braut Haaland er koblet til flere storklubber. Tirsdag kveld satte et bilde ytterligere fyr på ryktene.

Et bilde av Erling Braut Haaland som signerer en Manchester United drakt ble delt på Twitter og har skapt store reaksjoner tirsdag kveld.

Manchester United er nemlig en av klubbene som Haaland er sterkest koblet til med tanke på en potensiell overgang i januar.

Blant annet skal United-manager Ole Gunnar Solskjær ha møtt Haaland-leiren i forrige uke.

United-ryktene tok ytterligere fyr da dette bildet begynte å sirkulere i sosiale medier.

– Han vet hva han har lyst til å gjøre, og han vet hva han skal gjøre, så jeg trenger ikke å komme med noen råd til noen spillere på andre lag, sa Solskjær om Haaland til VG søndag.

Signerte flere drakter

Haaland er for tiden hjemme på juleferie på Bryne, og svarte på humoristisk vis på bildet som gikk viralt tirsdag kveld.

Haalands Instagram-svar gikk nemlig ut på å dele bilder av at han signerte flere drakter, fra mange forskjellige klubber, i akkurat samme stil som det opprinnlige Manchester United-bildet.

I billedserien signerer han blant annet drakter av Red Bull Salzburg, Napoli, Bryne og Leeds, samt en Genk-drakt med «Berge» bakpå.

Les også

Storklubbens trener bekrefter Haaland-møte: – Vi hadde en god prat

De som er ekstra oppmerksomme, vil nok legge merke til at det er noe i bildet med Manchester United-drakten som skiller seg ut. På dette bildet bruker Haaland en svart hettegenser, mens han har på seg en annen genser på de andre bildene.

Det kan også virke som om alle draktene, i hvert fall sett bort fra Manchester United-trøyen, er drakter han eier selv. Faren Alf-Inge Håland har spilt for Leeds, mens Haaland selv har spilt for Bryne. I Champions League-gruppespillet møtte han Napoli og Genk.

Billedserien har skapt en rekke reaksjoner på Twitter. Deriblant hos United-journalistene Samuel Luckhurst (Manchester Evening News) og Simon Peach (PA Media):

Også Jan Åge Fjørtoft reagerte på Haalands bilde-påfunn:

Tyske storlag

Det er ikke bare den engelske gigantklubben Haaland ryktes til om dagen. I forrige uke var nordmannen på besøk hos de tyske storklubbene RB Leipzig og Borussia Dortmund.

RB Leipzig-trener Julian Nagelsmann bekreftet møtet, og fortalte at han presenterte sin fotballfilosofi for den ettertraktede 19-åringen.

– Jeg forsøkte å forklare mine idé om fotball på godt engelsk, og jeg synes det var en god samtale. Men det er ikke noe nytt å kunngjøre, sa han.

Haaland har hatt en fantomsesong for Salzburg og har levert scoringer nærmest på bestilling. 19-åringen fra Jæren scoret åtte mål på seks kamper i Champions League, og totalt har han scoret 28 mål på 22 kamper.

PS: Haaland-beilerne Dortmund og RB Leipzig møttes for øvrig i Bundesliga tirsdag kveld, og toppkampen endte 3–3.