Fotball

Godset-trener Skullerud: – Vi står og hamrer hodet i veggen

Strømsgodset sliter. Og presset øker på både spillerne og trener Tor Ole Skullerud.

Tor Ole Skullerud (t.h.) og Marcus Pedersen takker hverandre for kampen da sistnevnte ble byttet ut i 2. omgang. Godset sliter om dagen. Til venstre Stabæk-trener Toni Ordinas.
  • Kjetil Flygind

DRAMMEN: Stabæk vant 2–1 på 17. mai-oppladningen på Marienlyst i Drammen, og Strømsgodset har ikke vunnet en seriekamp siden 22. april.

Det sto ikke på sjansene. For Godset hadde nok av dem. Men det vil seg ikke for drammenserne.

Til trener Tor Ole Skulleruds store frustrasjon.

– Det er vanskelig å sette noe godt ord på det. Vi er frustrerte. Gutta er like frustrerte som jeg er, sier Skullerud til Aftenposten.

Har ingen kjapp løsning

– Venter dere litt på at ting skal falle på plass eller er dere langt unna, føler du?

– For det første - ingenting faller på plass, vi jobber steinhardt både vi som er trenere og de som er på banen. Jeg ser ingen sykdomstegn i det vi gjør på trening eller i dagens kamp, i prestasjonen. Så får vi ikke betalt, og så er vi der i øyeblikket at vi står og hamrer hodet litt i veggen. Det heter motgang i fotball, det skjer. Vi er midt oppe i det og må bare jobbe oss ut av det.

– Og det er gjerne ingen snarveier ut av det heller?

– Nei. Jeg har ingen. Hadde jeg hatt det så hadde jeg nok vært trener på et helt annet nivå. Jeg har ingen «quick fix», sier Skullerud.

Godset-laget får det ikke helt til å stemme. Om det er spillestil, formasjon eller hva det er som gjør at det lugger, er vanskelig å si. For trener Skullerud er klar på at han fortsetter med det han har startet på i Godset. Som betyr 4–4–2, eller i hvert fall en slags 4–4–2.

Forstår frustrasjonen

– Vi fortsetter selv om vi taper. Vi har spilt litt annerledes i to kamper nå. Jeg skjønner godt at folk rundt oss er frustrerte. De som holder med Strømsgodset vil ha mye mer enn dette.

– Hvor trykker skoen?

– I dag var det at vi slapp inn enkle mål, særlig det andre målet. Slik kan vi jo ikke holde på. Så handler det om å omsette sjansene vi får. Vi har ikke skapt så mange sjanser vi ønsker heller. Det lugger for oss. Men prestasjonen i dag var bedre, det er mye positivt å ta med seg. Men det er forbannet at vi ikke kom fra det med poeng, sier Skullerud.

Mot Stabæk var det sjanser nok. Men ballen ville ikke i mål mer enn den ene gangen. Og så lenge motstanderen putter to, så blir det null poeng.

Tidvis kunne spillerne se litt rådville ut. Hvor går løpene? Hva gjør jeg med ballen? Hva er planen? Det som så fint kalles offensiv samhandling.

I tillegg får Godset for tiden svært lite ut av Marcus Pedersen. Han fikk en stor sjanse, men volleyavslutningen blåste Hamar-mannen over.

Som oppspillspunkt mistet han ballen for lett. Og Pedersen kan gå litt sur. Det pleier heller ikke å hjelpe. Men han skal på ingen måte klandres ene og alene for at Stabæk vant.

– Et godt stykke unna

2–1-scoringen til bæringene var billig sett med Godset-øyne. Ohi Omoijuanfo fikk avslutte fra ti meter nesten helt alene. Eliteseriens toppscorer takket og banket inn seiersmålet via stolpen.

– Hvordan opplever du sesongen så langt og tabellen, spurte Dagbladets reporter.

– Det er et godt stykke unna det vi ønsker og det vi hadde håpet på. Det er skuffende. At folk stiller spørsmål rundt meg i en sånn situasjon forstår jeg, det er en del av gamet.

Etter ni kamper ligger Strømsgodset på 13. plass med ni poeng.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt24156349212851
2Molde24145557282947
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393033-339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Fotball
  3. Strømsgodset IF
  4. Tor Ole Skullerud