Fotball

Selnæs og Søderlund mister treneren sin

Gir seg etter over sju år i klubben.

Christophe Galtier slutter som trener for Saint-Étienne etter denne sesongen. Dermed får Ole Selnæs og Alexander Søderlund ny sjef. NTB scanpix

Ole Selnæs og Alexander Søderlund får ny trener i Saint-Étienne. Christophe Galtier meddelte tirsdag at han gir seg etter sju og et halvt år i jobben.

– Dette er ingen god dag for meg, på grunn av den fryktede nyheten om at Christophe Galtier slutter som trener, sa klubbpresident Bernard Caiazzo.

Galtier informerte spillerne tirsdag morgen, ifølge avisen L'Equipe. 50-åringen gir seg selv om han har ett år igjen av kontrakten.

– Etter så mange år sammen var nok dette uunngåelig. Spørsmålet var om det skulle skje denne sesongen eller neste, sa Caiazzo.

Les også

Bendtner har kjøpt et av Trondheims dyreste hus

Galtier er den lengstsittende trener i fransk 1. divisjon. Han kom til klubben som assistent for Alain Perrin i 2008, men ble trener da Perrin fikk sparken i desember 2009.

Under hans ledelse ble det seier i ligacupen i 2013. Det gjorde slutt på tre tiårs titteltørke for den tradisjonsrike klubben med ti seriemesterskap på merittlista.

Saint-Étienne har kvalifisert seg til europacupspill de fire siste sesongene, men håpet om europaligaplass neste sesong er nesten ute.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Søderlund og Selnæs får ny trener i Saint-Étienne

 2. FOTBALL

  Treneren til Selnæs og Søderlund har sagt opp

 3. FOTBALL

  Selnæs-klubb kan bli solgt

 4. FOTBALL

  Her koker det over: PSG-spillerne rasende etter takling på superstjerne

 5. FOTBALL

  Franske medier: Premier League-klubb fikk avslått bud på Ole Selnæs

 6. FOTBALL

  Selnæs-assist med første berøring i sterk borteseier