Fotball

Mourinho kritiserer egne fans: – Jeg er skuffet

Manchester Uniteds manager mener supporterne forventer for mye av Romelu Lukaku.

PÅ KRIGSSTIEN: José Mourinho var ikke fornøyd med egne supportere etter kampen mot Tottenham.
  • Magnus Wikan

– Jeg ønsker at supporterne forklarer meg hvorfor de ikke støtter ham så mye, for han gir alt. Det er ikke rettferdig at hvorvidt han scorer mål eller ikke skal utgjøre en forskjell, sa Manchester United-manager José Mourinho til klubbens egen TV-kanal etter 1–0-seieren over Tottenham lørdag.

Mannen portugiseren snakket om er Romelu Lukaku, stjernespissen som ikke har scoret på lagets tre siste Premier League-kamper.

Les også

Mener Bendtners høstform vil vekke interesse hos større klubber

Mot Tottenham markerte belgieren seg med en heading i stolpen og en målgivende pasning til Anthony Martial, men før den tid ble det stønnet og sukket høylytt på tribunen hver gang han mistet ballen.

Det fikk Mourinho til å reagere, ifølge The Telegraph.

– Jeg synes overhodet det ikke er rettferdig. Jeg er litt skuffet, men ikke over ham. Han er jeg godt fornøyd med, sier manageren.

Les også

Mourinho snudde seg mot TV-kameraet og hysjet rett etter storkampen. Slik forklarer han gesten.

«Bare en dårlig Harry Kane»

Lukaku fikk en pangstart på United-karrieren med elleve mål på sine 15 første kamper. I det siste har det dog gått tråere for den tidligere Everton-spilleren, som ikke har scoret siden 4–0-seieren over Crystal Palace i september.

Les også

For 13 år siden ble den svenske klubben stiftet av kurdiske innvandrere. Nå er de klare for Sveriges toppdivisjon

FIKSET BIFFEN: Romelu Lukaku og Anthony Martial ble helt avgjørende for at Manchester United til slutt vant 1–0 over Tottenham.

Mens Manchester United-supporterne bekymrer seg over formsvikten, lot bortesupporterne fra London seg inspirere av den. Det skriver avisen Metro.

«Du er bare en dårlig Harry Kane», runget det fra Tottenham-svingen, som måtte se laget sitt tape uten sin egen toppspiss på banen.

Da dommeren blåste av toppoppgjøret, som Manchester United vant 1–0, la José Mourinho pekefingeren over leppene og gjorde det universelle tegnet for «hysjing».

– Forstår ikke reaksjonene

I intervjuet med Sky Sports etter kampen fortalte han årsaken. Det var nemlig ikke bare den manglende støtten til Romelu Lukaku han var misfornøyd med. Han reagerte også på reaksjonene blant publikum da han byttet ut Marcus Rashford og satte inn Anthony Martial.

Les også

Messi scoret igjen – Barcelonas fantastiske seriestart fortsetter

– Jeg forstår virkelig ikke enkeltes reaksjoner. Er de Manchester United-supportere? Noen ganger vet jeg ikke, for både Lukaku og Martial jobber utrolig bra. I denne kampen spilte de sammen på topp mot tre gode midtstoppere – tre av Europas beste – og de spilte strålende. Martial scoret med et dårlig skudd, men noen ganger kan et dårlig skudd være nydelig, sa Mourinho.

Han fortsatte:

– Kanskje han ikke scorer like ofte når han starter som når han blir byttet inn, men han spiller bra. Akkurat som Rashford og Lukaku. Jeg skjønner ikke alle reaksjonene.

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Romelu Lukaku
  3. José Mourinho
  4. Fotball