Fotball

Svensk minister om Zlatan: – Jeg er skuffet over ham

Zlatan Ibrahimovics reklamestunt for et spillselskap fortsetter å vekke reaksjoner i Sverige. Også på regjeringsnivå får superstjernen motbør.

Zlatan Ibrahimovic får mye tyn i Sverige om dagen for å reklamere for et spillselskap han selv er deleier i. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB scanpix

I helgen la Ibrahimovic ut en melding på Twitter og skrev «sjansene for at jeg spiller VM er skyhøye». Senere viste det seg å være reklame for et bettingselskap han selv er deleier i.

I et åpent brev til Aftonbladet uttrykte den svenske foreningen for spillproblematikk skuffelse over 36-åringens gamblingengasjement. Zlatan svarte på følgende vis:

– Hele artikkelen burde vært dedikert Svenska Spel (statlig spillselskap).

Les også

Svensk legende om siste Zlatan-sprell: – Jeg har vært lei lenge

Ansvar

Tirsdag kastet Sveriges sivilminister Ardalan Shekarabi seg inn i debatten. Han har ansvaret for reguleringen av det svenske spillmarkedet.

– Jeg kjenner at jeg er skuffet over ham. Dette er en person som inspirerer millioner av mennesker i hele verden, men nå vegrer han å ta ansvar for sine egne handlinger og viser til en annen aktør, sier Shekarabi ifølge Aftonbladet.

– Jeg har hatt ansvaret for dette temaet i tre og et halvt år. Jeg har møtt mange mennesker som det har gått skikkelig ille for. De har satt seg fast i eget misbruk. Det er mennesker av kjøtt og blod, legger han til.

Les også

Zlatan matchvinner i ny Galaxy-seier

Reelle problemer

– Hvor mye kan man forvente at Zlatan som forbilde skal ta ansvar i slike saker?

– Man behøver ikke være forsker i spillmisbruk for å vite at mennesker har store problemer. Det er bare å slå på TV-en. Det tror jeg Zlatan også gjør.

Svenska Spel har ikke svart direkte til Zlatan de siste dagene.

– Vi har notert Zlatans kommentar om Svenska Spel på Twitter. Han har rett til å gi uttrykk for sine meninger som alle andre. Det er derimot bra at teamet om spillproblemer blir løftet fram, sier Zenita Strandänger i det statlige spillselskapet.

(©NTB)

Les mer om

 1. Zlatan Ibrahimovic
 2. Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Svensk legende om siste Zlatan-sprell: – Jeg har vært lei lenge

 2. FOTBALL

  Zlatan til angrep på Sveriges landslagstrener etter laguttak: – En vits

 3. FOTBALL

  De har en av verdens største stjerner. Men spørsmålet er om Sverige vil ha med seg egoet Zlatan til VM.

 4. FOTBALL

  Zlatan Ibrahimovic vant den svenske «Guldbollen» for 12. gang

 5. FOTBALL

  Zlatans oppførsel på første dag i USA provoserer: – Barnslig

 6. FOTBALL

  Vandalisert for femte gang: Zlatan-statue i Malmö ble saget ned