Fotball

Mange blir snytt for Mesterligaen i kveld

<p>Canal Digitals kunder får ikke se Benfica — Manchester United.</p><p><strong>Direkte 20.45: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=278074&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#278074" target="_blank">Besiktas - Man Utd</a> | <a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=liveMatches" target="_blank">Målservice i alle kamper</a></strong></p>

Ryan Giggs of Manchester United gestures--------------------Joe Toth / BPIFA Barclays PremiershipTottenham Hotspur v Manchester United12 September 2009Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Joe Toth

  • Silje Dyregrov

Den nye betal-tv-kanalen Viasat Fotball åpner i kveld med Besiktas – Manchester United i Mesterligaens gruppespill. Skal du se Mesterliga på tirsdager fremover, må du betale for det. Onsdag vil du imidlertid fortsatt få en kamp på «gratiskanalen» Viasat 4. Betale er en ting. Problemet er at Canal Digitals mange kunder ikke har tilgang til å kjøpe Viasat Fotball per i dag. Modern Times Group (MTG), som står bak Viasat, er nemlig ikke blitt enig med Telenor og Canal Digital om distribusjon av den nye kanalen Viasat Fotball.

  • Målserivce: Følg kampene i Mesterligaen her

Sur stemning

Nettstedet Kampanje skriver at stemningen mellom to av Nordens største tv-distributører igjen har surnet til. Det skjer etter at de to rivalene i 2007 ble enige om ikke lenger å distribuere de største tv-kanalene i Norge eksklusivt.

Verken parabol— eller kabel-tv-kundene til Canal Digital har i dag anledning til å abonnere på Viasats sportspakke.

«Canal Digital vil ikke ha tilgang til Viasat Fotball. Årsaken er at Canal Digital inntil videre ikke ønsker å distribuere Viasat Fotball i sitt kabel-tv-nett», heter det på Viasats nettsider.

- Vi har tilbudt kanalen akkurat som vi har gjort til andre distributører, men de har sagt at de foreløpig ikke velger å legge ut Viasat Fotball , sier sportssjef Stian Aune Kleppo i MTG Norge og Viasat til Kampanje.

— Jeg har vært med for lenge i gamet til å gidde å mene noe om dette her, men konstaterer bare at dette går utover Canal Digitals kunder og tv-seerne. Utover det henviser jeg bare til vår tjeneste Viasat On Demand for de som foreløpig ikke har tilgang til Viasat Fotball, sier Kleppo.

Slet med tiden

Administrende direktør i Canal Digital, Svein Erik Davidsen, har dette å si:

— Vi har vært i kontakt med Viasat og jobber med å få en distribusjonsavtale om kanalen. Vi er ikke helt i mål, og det som er litt synd er at de har flyttet en Champions League-kamp fra en av de vanlige kanalene sine til Viasat Fotball. Det gjør at de av kundene våre som vil se Manchester United i kveld, ikke får sett kampen. Det er veldig synd at de har gjort dette, sier Davidsen til Kampanje.

— De har kommet opp med en ny kanal, og vi har ikke rukket å få på plass en ny avtale, sier Davidsen.

Kun én gratiskamp

Denne sesongen blir det bare en kamp pr. uke på såkalt fri-tv fra Mesterligaen. Viasat 4 skal altså vise en kamp hver onsdag - hvis du vil se de andre kampene må du betale 199 kroner i måneden.

— Årsaken til at vi legger kamper over på Viasat Fotball, er at vi ønsker å ha et sterkt fotballprodukt på den nye kanalen vår. Vi ønsker å rendyrke nisjekanalene våre, sier presse- og informasjonsansvarlig i Viasat, Øystein Hygen Christensen.

- Dere gjør vel det også for å få flere til å betale for Viasat Fotball?

— Vi ønsker selvfølgelig at flest mulig ønsker seg Viasat Fotball, bekrefter Christensen.

I morgen kveld viser Viasat 4 Liverpool - Debrecen. Vil du se Inter - Barcelona, må du på Viasat Fotball, som har sin premiere i kveld med Besiktas - Manchester United.

— Vi velger ut den kampen som vi tror har størst publikumsappell til å gå på Viasat 4. I dette tilfellet mener vi det er Liverpool - Debrecen, sier Christensen.

Tirsdag:

Juventus - Bordeaux, Viasat Motor

Beskitas - Manchester United, Viasat Fotball

FC Zürich - Real Madrid, Viasat Fotball

Marseille - Milan, TV 2 Sport 2

Chelsea - Porto, Viasat Xtra 1

Atlético Madrid - Apoel, Viasat Xtra 2

Maccabi Haifa - Bayern München, Viasat Xtra 3

Wolfsburg - CSKA Moskva, Viasat Xtra 4

Onsdag:

Liverpool - Debrecen, Viasat 4

Inter - Barcelona, Viasat Fotball

Standard Liege - Arsenal, Viasat Sport

Stuttgart - Rangers, TV 2 Sport 2

Sevilla - AFC Unirea Urziceni, Viasat Xtra 2

Olympiakos - AZ Alkmaar, Viasat Xtra 3

Dinamo Kiev - Rubin Kazan, Viasat Xtra 4

Lyon - Fiorentina, Viasat Xtra 5

Les mer om

  1. Champions League