Fotball

Lene Sperre - Vi trengte friskt blod

<p>Fortuna-profil er positiv til trenerskiftet. – Veldig spennende, sier Lene Sperre om ansettelsen av Karl Oskar Fjørtoft.</p>

Fotball:Fortuna - Linderud/Grei 2-0Lene Sperre scoret det første målet
  • Karl-petter Løvoll

Lene Sperre har spilt fast for Fortuna denne sesongen og har dette å si om treneransettelsen.

— Veldig spennende. Eneste kjenneskap jeg har til Karl Oskar er på fotballbanen og der har han hatt en veldig bra karriere, han er teknisk god og har god spilleforståelse. Vi får håpe at vi ser igjen det i laget vårt kommende sesong , sier Lene Sperre, som er overrasket, men altså er positiv til trenerskiftet.

— Hva bør være målet for Fortuna kommende sesong?

— Det bør være å rykke opp igjen i Toppserien, helt klart. Det kommer til å bli tøft og spørsmålet er om vi beholder alle spillerne fra i fjor. Men opp igjen skal vi uansett, på første forsøk, sier en topp motivert Lene Sperre. Hun fortsetter som Fortuna-spiller også kommende sesong, til tross for det hun beskriver som en tøff sesong i Toppserien.

— Ja, jeg er veldig motivert, og det tror jeg de andre på laget også er. Vi har et spennende lag, med mange unge og noen rutinerte som vi absolutt bør bygge videre på. Vi ser i alle fall lyst på fremtiden.

Karl Oskar Fjørtoft blir altså Svein Slinnings etterfølger. Etter sesongslutt ga Slinning Fortuna-ledelsen beskjed om at han ikke ville forlenge sin kontrakt, etter at forholdet mellom hovedtreneren og Fortuna-ledelsen hadde kjølnet i løpet av sesongen.

- Det var synd det som skjedde rundt avskjeden til Svein. Men jeg tror vi trengte litt friskt blod nå, og det som nå har skjedd synes jeg er spennende , kommenterer Lene Sperre.

- Ambisjonen er å rykke opp

Med ansettelsen av Karl Oskar Fjørtoft som heltidstrener øker Fortuna satsingen i 1.divisjon kommende sesong, sammenlignet med fjorårssesongen i Toppserien.

For første gang skal Fortuna ha en hovedtrener i klubben som er heltidsansatt. Og selv om den nye hovedtreneren ikke vil gå ut med sportslig mål nå, er styreleder Ane Guro Skaare-Rekdal klar på hvor lista ligger.

Ambisjonen er å rykke opp igjen , slår hun fast.

— Hvorfor har den nye treneren ettårskontrakt?

— Kontrakten er sett til ett år, med opsjon på to år til, fordi vi først må vite om vi rykker opp igjen kommende sesong. En eventuell forlenging av kontrakten er økonomisk betinget, og da er det greit både frå vår og Karl Oskars side å evaluere etter sesongslutt og se hvor vi går videre etter det.

— Hvorfor har dere valgt Karl Oskar som ny hovedtrener?

- Karl Oskar er en veldig kapasitet med sin spillererfaring. Han har så vidt prøvd seg også som trener for Herds juniorlag. Vi har fått veldig gode skussmål på Karl Oskar, ikke minst som spillerutvikler og måten han håndterer og møter spillerne. Og med den bakgrunnen han har som spiller tror vi dette er meget godt valg. Det er mange eksempel på at gode toppspillere har blitt gode trenere. Vi er veldig, veldig godt fornøyd , sier Ane Guro Skaare-Rekdal.

Fortuna har vært innom 5-10 kandidater i prosessen med ny Fortuna-trener for kommende sesong. Det er to element som har vært mest retningsgivende i Fortuna-ledelsens arbeid.

— Først og fremst folk som er dyktige nok og som vet hva toppfotball handler om. Og personer som vi tror er gode til å behandle folk, sier Ane Guro Skaare-Rekdal.

Les også

  1. Fjørtoft ny trener i Fortuna