- Nordkvelle blir i Strømsgodset

<p>Midtbanespilleren dropper Rosenborg.</p>

Fotball Herrer Tippeligaen 2009Marienlyst Stadion Gamle Gress 02.08.2009Strømsgodset - Vålerenga FotballResultat -Foto: Jarl Robert Christensen DigitalsportStrømsgodset målscorer Fredrik Nordkvelle jubler

Fredrik Nordkvelle har i lengre tid vært aktuell for Rosenborg. Nå har 25-åringen bestemt seg for å bli i Drammen. Det skriver Drammens Tidende i ettermiddag.

Årsaken skal være at en overgang RBK har dratt for langt ut i tid, skriver avisen.

— Det er fem uker til seriestart, og Fredrik Nordkvelle har et ansvar overfor klubben. Derfor ba jeg Rosenborg om et svar på fredag - og da de ikke kunne komme med det, blir det ingen overgang nå, sier agent Stig Lillejord.

- Må ha fokus

Agenten sier at han føler et ansvar for at Nordkvelle skal prestere, og da må 25-åringen ha fokus. Interessen fra Rosenborg ble kjent allerede i fjor høst, men stilnet i løpet av foregående måned.

- Det er slik gamet dette gamet er. Det er heller ingen nedtur for Fredrik å fortsette i Strømsgodset. Men klubbledelsen vet at han ønsker å spille på et enda høyere nivå , sier Lillejord.

RBK fikk tidligere i vinter nei etter et bud som ikke var veldig langt unna Strømsgodsets prisforlangende. Etter det adressa.no kjenner til skal Rosenborgs tilbud ha vært på 2 millioner kroner nå, pluss en gitt sum – trolig rundt 1 million - etter et visst antall kamper.

Godset ønsket seg hele summen på direkten, og det var etter dette at Rosenborgs interesse skal ha stilnet.

- Det er jo smigrende og interessant når RBK kommer på banen, og det har jeg pratet med Godset om, sa spilleren til adressa.no tidligere i vinter.

- Vil til et høyere nivå

Uansett kan det gå mot slutten på tiden i Strømsgodset. Nordkvelles kontrakt utløper etter sesongen, og da kan han gå vederlagsfritt til en annen klubb.

- Det er ikke aktuelt å gå i dialog med Strømsgodset om en kontraktsforlengelse på nåværende tidspunkt. Fredrik har lenge signalisert at han ønsker å spille i en liga med høyere nivå, bekrefter Lillejord.

Lillejord sier at kun utenlandske klubber er aktuelle, for Nordkvelle. Rosenborg er imidlertid et unntak.

- Mange klubber har allerede lagt merke til ham, og flere vil det bli i løpet av sesongen.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk