Fotball

Arsenal og Dortmund mot cupspillet

Arsenal og Borussia Dortmund tok lange steg mot mesterligaens cupspill med hver sin hjemmeseier.

Jack Wilshere scoret Arsenals første mål mot Marseille.
Dortmund-trener Jürgen Klopp var svært fornøyd med lagets 3-1-seier over Napoli.

Napoli har holdt tritt med de to favorittene i gruppen, men Dortmunds 3-1-seier kan ha vært skjebnesvanger for italienerne. Likevel er intet avgjort før de siste kampene i gruppen er spilt.

Arsenal vant 2-0 over Marseille og topper tabellen tre poeng foran Borussia Dortmund og Napoli. Laget trenger bare ett poeng i Napoli for å være sikker på cupspill i mesterligaen for 11. år på rad.

– 12 poeng er en god fangst, og jeg er sikker på at vi kan ta et poeng eller tre i Napoli om vi fortsetter å spille så godt, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Tirsdagens resultater betyr at Napoli må slå Arsenal med minst tre mål i siste runde for å gå forbi. Klubben må nok i stedet håpe på hjelp fra poengløse Marseille om to uker, for å kunne passere Dortmund.

Tidlig scoring

Tidlige mål hjalp begge hjemmelagene tirsdag. Jack Wilshere skjøt Arsenal i ledelse allerede etter 27 sekunder i Nordøst-London. Han ble spilt fram av Bacary Sagna, avanserte inn i feltet og skjøt i krysset bak Steve Mandanda.

Den engelske serielederen dominerte kampen, men brukte tid på å punktere den. Wilshere hadde en fot med i det meste og spilte fram Aaron Ramsey i det 37. minutt. Waliseren ble felt, men Mesut Özils straffespark var for løst, og Mandanda reddet.

Les også

Dortmund lever - Ajax slo Barcelona

I stedet ble det Wilshere som punkterte kampen. Han avsluttet i det 65. minutt etter strålende forarbeid av Ramsey og Özil.

– Vi kontrollerte kampen hele veien, og eneste problem er at vi ikke scoret flere mål, sa Wenger.

Straffet

I Dortmund skaffet Robert Lewandowski straffespark for hjemmelaget da han ble felt av Federico Fernandez i det 9. minutt. Marco Reus sendte straffesparket i hjørnet til et svært viktig hjemmemål.

Forrige sesongs tapende mesterligafinalist har alvorlige hensikter også i årets turnering og trengte tre poeng onsdag for å henge med de to tetrivalene. Jakub Blaszczykowski roet nervene da han doblet ledelsen etter en time. Reus slo pasningen da Dortmund viste fram kontringsstyrken.

Lorenzo Insigne skapte nytt håp for Napoli med sitt reduseringsmål i det 71. minutt, men Pierre-Emerick Aubameyang fikk siste ord med sin scoring i det 78. minutt.

– Nå er vi med igjen, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp, som fikk seieren han ønsket selv om han måtte erstatte hele den bakre fireren på grunn av skader. (©NTB)

Les mer om

  1. Champions League
  2. SSC Napoli
  3. Arsenal FC