Fotball

Moyes: - Vi har nye kjøp på gang

Manchester United er i ferd med å avslutte en svært skuffende sesong, men manager David Moyes lover fansen at jobben med å bygge opp laget igjen er underveis.

SER MOT FREMTIDEN: David Moyes og Manchester United ønsker å hente en åtte år gammel argentiner, men får kamp av andre storklubber. Jon Super, Ap

 • NTB

Med fire kamper igjen å spille ligger United på 7.-plass i serien, et dramatisk fall etter seriegullet for snart et år siden.

Moyes har lenge lovet å kjøpe nye spillere før neste sesong, og før søndagens kamp mot gamleklubben Everton sier han at planleggingen er godt i gang.

— Jeg kan si at planene og tankene mine for neste år er godt i gang. Det skjer nok ikke noe før sesongen er over, men vi må få et par ting på plass. Det er vanskelig siden mange spillere skal til VM, sier Moyes.

Kjempeflopp

Skottens første overgangsvindu i fjor sommer var en farse fra ende til annen. Klubben prøvde å kjøpe flere spillere, men til slutt satt han igjen med Marouane Fellaini fra Everton for nærmere 280 millioner kroner.

Han kunne kommet for 40 millioner mindre bare to uker før og har vært en kjempeflopp i United.

Moyes prøvde å hente Barcelonas Cesc Fabregas og Ander Herrera fra Athletic Bilbao, men feilet med begge. I løpet av sesongen har han og Uniteds speidere vært på kryss og tvers av Europa for å se på potensielle mål.

De heteste tipsene går på William Carvalho, Luke Shaw, Toni Kroos og Marco Reus, men klubben har så langt ikke diskutert konkrete navn.

— Ikke alt som blir skrevet er sant. Vi linkes til spiller etter spiller, og hver gang jeg går på en kamp skal vi liksom kjøpe tre, fire derfra. Slik er det ikke, men alle vet at vi er ute etter nye spillere, sier han.

Flere linkes bort

United er i ferd med å skrive under en ny utstyrsavtale med Nike verdt opp mot seks milliarder kroner. Det gir penger i kassa til å hente spillere og viser også at klubben er attraktiv for sponsorer selv om årets sesong har vært en katastrofe.

I tillegg skal flere spillere fra Alex Fergusons regime være på vei bort fra United. Kaptein Nemanja Vidic skal til Inter Milan. Også Patrice Evras, Rio Ferdinands og til og med superveteranen Ryan Giggs' tid på Old Trafford kan være over.

Andre spillere som blir linket bort inkluderer Tom Cleverley, Antonio Valencia, Ashley Young, Javier Hernandez, Shinji Kagawa og Robin van Persie. Rykter om at sistnevnte er svært misfornøyd med Moyes' metoder har sirkulert hele sesongen.

Britiske medier har skrevet at Moyes kan ha så mye som to milliarder å kjøpe for denne sommeren.

(©NTB)

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Rooney forlenget - får 3 mill. i ukelønn

 2. FOTBALL

  Herrera klar for Manchester United

 3. FOTBALL

  Slik opplevde Moyes United-sparkingen

 4. FOTBALL

  Moyes: - Å ta over etter Ferguson var umulig

 5. FOTBALL

  Moyes-stikk til Manchester United: - De var en klubb med store tradisjoner

 6. FOTBALL

  Telegraph: I dag kan Giggs erstatte Moyes