Gerrard: - Nå kan vi vinne serien

Liverpool-kapteinen øyner muligheten for at klubben nå kan ta et høyst overraskende seriegull.

SENTRAL: Steven Gerrard var meget sentral da Liverpool knuste Manchester United søndag.

Steven Gerrard og resten av Liverpool-laget kunne smile etter å ha senket erkerival Manchester United med hele 3-0 borte søndag. Kapteinen, som scoret på to av tre straffer, var en sterk bidragsyter til seieren. Nå advarer han Chelsea og Manchester City om at Liverpool må regnes med denne sesongen.

For overraskende nok, etter et par sesonger hvor de røde har vært langt unna toppkampen, er Liverpool nå å regne som tittelkandidat i Premier League. Fire poeng skiller opp til Chelsea, som har én kamp mer spilt.

— Jeg føler at vi i dag viste at vi er reelle tittelkandidater, og vi skal kjempe til siste slutt for å klare dette, sa midtbanespilleren til Sky Sports etter kampen.

Dumpekandidater venter

Nå venter Ole Gunnar Solskjær og Cardiff i neste kamp. Deretter er en annen dumpekandidat, Sunderland, motstander for Liverpool.

— Men i fotball er det enkleste å snakke om hva man kan klare. Nå må vi ta Cardiff like seriøst som Manchester United, og så gjøre det samme mot Sunderland, mener Gerrard, før han advarer de andre topplagene.

- Om vi klarer det, så kommer vi til å vinne mange kamper før sesongen er over. Så resten av lagene som kjemper i toppen må vite at vi skal gjøre alt vi kan for å klare det.

For ham var det en merkelig opplevelse å komme til Old Trafford og dominere kampen, samtidig som han tre ganger gikk fram til straffemerket. De to første gangene var det vellykket, den tredje gikk i stolpen.

— Det var merkelig. Jeg ble kanskje litt kjepphøy på den tredje, men jeg var veldig fornøyd med å ha satt de to første.

- De var best

For Manchester United-mananger David Moyes er virkeligheten nå en helt annen. Presset på Alex Fergusons etterfølger ble ikke mindre av stortapet søndag. Nå er det kun marginale muligheter for at laget kan ende topp 4. Onsdag kan klubben også være ute av Champions League, når Olympiakos kommer til Old Trafford med 2-0-ledelse fra første kamp.

— Det var en tøff dag for oss. Vi lå under 0-1 til pause, men hadde muligheten. Men da vi lagde en ny straffe 20 sekunder etter pause ble det en bratt oppoverbakke for oss.

Samtidig måtte han innrømme at det var et fortjent tap.

- Ja, de spilte bedre enn oss , svarte Moyes på spørsmål om Liverpool var det beste laget.