AaFK-året fra A til Å

<p>Her er vår oppsummering av et turbulent år i Aalesund.</p>

rekdal

Årets AaFK-lag både gledet og frustrerte. Sunnmørsposten har satt ord på året med utgangspunkt i alfabetet.

APOEL NICOSIA

Eventyret i Europa stoppet i 3. kvalifiseringsrunde mot Apoel Nicosia fra Kypros. AaFK tapte 2–1 borte og 1–0 på Color Line stadion.

BARRANTES

AaFKs costaricaner ble klubben toppscorer i eliteserien med ni scoringer. Daniel Arnefjord ble neste mann på lista med seks.

CUPSMELL

En sønderknust Sten Grytebust kunne ikke gjøre annet enn å beklage etter at hans generaltabbe ble avgjørende for at cupdrømmen ble knust mot Sandefjord i 4. runde.

DISIPLER

AaFKs trofaste disipler i Stormen viste sin støtte da det stormet som verst rundt Kjetil Rekdal. Blant annet med banneret «Hundre prosent Rekdal. Fuck resten».

EVALUERINGEN

I hele høst ble det snakket om en grundig evaluering av AaFK. Den skal ikke være ferdig enda. Spørsmålet er om den i det hele tatt blir ferdig.

FORVENTNINGER

Sunnmørsposten spådde 4.-plass og Dagbladet slo til med AaFK som gulltips. Forventningene var store før årets sesong.

GAY

AaFK-spillerne har sitt eget botsystem. Før årets tur avslørte båtsjef Jonatan Tollås at spillerne endte på et hotell for homofile i fjor.

HJEMMEKJÆRE

Jamaicanerne Demar Phillips og Jason Morrison gjorde som de ville i januar måned i fjor og tok ferie. I år spørs det om det mangler tre mann på Gran Canaria når sesongoppkjøringen starter 5. januar.

I

Kjetil Rekdal gå ut boka «Mitt liv som I». Det var synd at han ikke ventet noen måneder ekstra med utgivelsen for å få med siste kapitlet.

JAKTEN

AaFKs spissjakt fortsatte i år også. Fortsatt har ikke den berømte «ti-millioner-spissen» blitt funnet.

KJEFTINGEN

Året 2012 ble preget av et år med mye kjefting og intern misnøye i AaFK. Spesielt Kjetil Rekdal og Bjarne Haagensens feider viste seg igjen i avisspaltene.

LEVERING

Eller egentlig manglende levering. For nå spørs det om Sander Post må levere et annet sted neste år.

MAROKKO

Henrik Hoff reiste til Marokko på spissjakt da sesongen var over. Enkelte spøkte med at AaFK ville betale spissen med kameler.

NAKENBILDE

Jonatan Tollås la ut et nakenbilde av bakenden til en lagkamerat på Twitter. Det satte ledelsen i klubben svært liten pris på, men midtstopperen angret ikke.

OPTIMISTEN

Selv når det går som verst er Øyvind Vebenstad opptatt av å se det positive. Det påpeker han til gagns uansett hvor håpløst det ser ut.

PRESSENEKT

Da Sunnmørsposten skrev to negative artikler på rad for Kjetil Rekdals del i sommer, var AaFK-treneren rasende og hevdet han aldri mer skulle snakke med avisa. Dagen etter at Rekdal fikk sparken var Sunnmørsposten eneste medium som fikk snakke med han.

QATAR

Kjetil Rekdal truet med å trekke seg om Diego Silva fikk ny kontrakt. I stedet endte Silva opp i Qatar.

RASISME

Tirana-fansen laget apelyder og kastet flasker etter Tramaine Stewart, som svarte med å utligne til 1–1 på bortebane mot det albanske laget i 2. kvalifiseringsrunde. AaFK vant hele 6–1 sammenlagt til slutt.

SKADENE

Fysioterapeut Bjørn Erik Melland har kanskje vært AaFKs mest arbeidende mann i år med opp til 10 mann på skadelisten. På det verste har det hørt ut som om det har vært 30 mann.

TERMINERE

Kjell Tennfjord begynte pressekonferansen med å presisere at AaFK ville bruke ordet «terminere» om Kjetil Rekdals kontrakt. Det var vel det mest kontroversielle som kom fram på pressekonferansen.

UINTERESSERT

Edvard Skagestad hadde ingen problemer med å innrømme at han ikke var så veldig interessert i fotball utenom at det er en jobb. – Jeg bruker helt ærlig ikke så veldig mye tid på fotball, fastslo han før i år.

VERDENSVANT

AaFK har for første gang ansatt en egen speider. Harald Aabrekk har blant annet vært i Afrika og på Balkan i spillerjakten.

WEMBANGOMO

Da Ygg Wembangomo kom til Aalesund, ble han tatt for å være utlending av supporterne. Flere henvendte seg til han på engelsk.

X-TRENERE

AaFKs tre siste før Kjetil Rekdal har alle fått en ny tilværelse det siste året. Normark og Åkeby fikk sparken, mens Perry fikk seg ny jobb.

YRKESVEG

For Sunnmørsposten har det blitt standard å intervjue noen av ungguttene mens de gjør lekser på treningsleir. Vi regner med det er av stor interesse at man gjør lekser i 2012. ## Z PÅ MAKEN

AaFK vant faktisk bare en bortekamp i 2012! Det er desidert dårligst av samtlige lag i eliteserien.

ÆRLIGHET

Juniorer som skal til å slå gjennom håper ofte at mer rutinerte spillere blir skadet, men sier det ikke. – For min del personlig kan folk gjerne gå skadet. Det gir meg større sjanser, sa 17-åringen Thomas Martinussen tidligere i år.

ØYEBLIKKET

En ekte AaFK-legende tok et verdig farvel da han ledet laget sitt til seier i siste kamp over Sandnes Ulf. Øyeblikket da Skiri ble byttet ut og fikk trampeklapp var stort.

ÅRETS MÅL

Det gikk lang tid før Leke James fikk sin første obligatoriske kamp. Da han endelig slapp til mot Tirana banket han blant annet inn et vakkert straffespark.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk