Fotball

Tøft juleprogram for Solbakken

<p>Fire kamper på elleve dager kan avgjøre sesongen.</p>

Peterborough, England 20120922.Wolverhamptons trener Ståle Solbakken fotografert under kampen mellom Peterborough og Wolverhampton Wanderers lørdag ettermiddag.Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix Original bildetekst:
  • Jørgen Tjærnås

BLACKPOOL — WOLVERHAMPTON 20.45:

Det blir liten tid til hvile og julestemning for Ståle Solbakken og Wolverhampton. Fredag kveld starter ulvene på et hektisk juleprogram mot Blackpool, som har åtte kamper på rad uten tap.

Fire seriekamper kommer på rekke og rad fram til første nyttårsdag. Kamper som gir ulvene en mulighet til å igjen melde seg på i kampen om de fire play off-plassene, før FA-cupoppgjøret mot Conference-laget Luton skal spilles fire dager senere.

Etter å ha innledet desember med to strake seiere mot Bristol City og Birmingham, ble Middlesbrough for sterke sist, i en kamp som endte med 0-2-tap.

Dermed er status for Solbakkens menn så langt en skuffende 18. plass i Championship, som etter helgens runde vil være halvspilt. Men avstanden opp til 6. plass og play off er mindre enn ned til nedrykk, ettersom henholdsvis ni og ti poeng skiller.

Får julefri

Til tross for et hektisk juleprogram, har Solbakken besluttet at spillerne skal få fri første juledag, dagen før hjemmeoppgjøret mot bunnlaget Peterborough. Isteden skal laget trene på morgenen før kampen.

- Jeg vet at 25. desember er en veldig stor dag i England, så derfor får spillerne fri. Isteden skal vi ha en lett morgentrening dagen etter, så vi er fullt forberedt og sikre på at alle er klare for kamp, sier manageren til lokalavisen Express & Star.

Det betyr også, ifølge avisen, at Solbakken og hans trenerteam rekker en kjapp tur hjem til familiene sine i jula. Tre dager etter venter et nytt nedrykkstruet lag, Ipswich, før opprykksjagende Crystal Palace og Jonathan Parr er motstandere første nyttårsdag.

På vei vekk?

Med kun ti dager igjen til overgangsvinduet åpner, har også overgangsryktene begynt å dukke opp i lokalavisen. Trioen Ronald Zubar, Sylvan Ebanks-Blake og Richard Stearman skal alle være ønsket i Ipswich, hvor tidligere Wolves-manager Mick McCarthy nå styrer skuta. Også den islandske midtbanespilleren Eggert Jonsson kan være på vei vekk.

Solbakken har tidligere varslet at stallen kommer til å bli forsterket i januar, og at man tenker både på lang og kort sikt når stallen skal styrkes. Samtidig er flere langtidsskadde spillere, slik som Slawomir Peszko, som ble med fra Tyskland og Köln, på vei tilbake.

Og skulle spillere som Ebanks-Blake og Stearman forsvinne, vil det kunne bety større muligheter for å hente inn solide forsterkninger til troppen.

Les mer om

  1. Engelsk fotball