Fotball

Forbauset Kjetil Rekdal: – Ingen i verden hadde tippet det før sesongen

Fotballegenden er ikke imponert over Vålerenga.

Kjetil Rekdal har jobbet som fotballekspert for Eurosport og MAX denne sesognen. Foto: NTB scanpix

 • Nicholas Bergh

SANDEFJORD-VÅLERENGA 2–0

Pau Morer og André Sødlund sørget for 2-0-seier til Sandefjord hjemme mot Vålerenga. Dermed har Vålerenga tapt to kamper på rad (mot Sandefjord og Molde), etter at de vant tre kamper med 15–2 i målforskjell før det.

Fredagens resultat betyr at lagene er likt på tabellen - begge med 36 poeng på 28 kamper. Det overrasker tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

– At disse to lagene står på 36 poeng etter 28 kamper, det er det ingen i verden som hadde tippet før sesongen, sier Rekdal i sendingen på MAX.

Han trekker frem treningskampen mellom lagene før sesongen, der Vålerenga vant 4–0 og rundspilte Sandefjord. Siden den gang har lagene vært langt mer jevnbyrdige.

– Det er bra av Sandefjord, men Vålerenga må se litt hva de holder på med. Nå har de vært bra et par uker, men det de presterer i dag er veldig svakt, fortsetter han.

Høydepunkter Sandefjord-Vålerenga 2–0

– Spilte dem ut

Alt tyder på at Sandefjord spiller i Eliteserien også i 2018.

– Jeg synes vi spilte dem ut på alle mulige måter. Vi har full kontroll, sier målscorer Sødlund til MAX.

Sandefjords 36 poeng betyr at lagene på direkte nedrykk ikke kan ta igjen laget fra hvalfangerbyen. Sogndal på kvalifiseringsplass er åtte poeng bak Sandefjord med tre kamper igjen å spille.

Les også

Ekspertene om det store Fantasy-dilemmaet. Disse City-stjernene må du ha

Lars Bohinens mannskap hadde tapt sine tre siste seriekamper, men fredag ble rekken brutt. Morer og innbytter Sødlund sørget for vertenes scoringer. Et skår i gleden for Sandefjord var at både Lars Grorud og Facundo Rodriguez måtte ut med skade i første omgang.

Sandefjord kan feie enhver tvil til side med borteseier mot Kristiansund i neste runde. Det samme kan VIF gjøre i hjemmekampen mot Odd. Skulle Sogndal tape poeng hjemme mot Tromsø søndag, vil plassen være sikret for både VIF og Sandefjord allerede denne helgen.

VIF-trykk

Vålerenga dominerte oppgjøret fra start av i Sandefjord. Chidera Ejuke driblet seg fram til en god mulighet allerede etter fem minutter, men avslutningen hans curlet like utenfor høyre stolpe. Gjestene fortsatte presset i åpningen, men uten å få hull på byllen. Etter elleve minutter scoret Facundo Rodriguez mot spillets gang, men Sandefjord-angriperen ble korrekt avvinket for offside.

Etter et VIF-dominert åpningskvarter, begynte hjemmelaget etter hvert å henge bedre med. Rodriguez fikk en god mulighet etter 23 minutter, men Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey vartet opp med en fin beinparade.

Kun fire minutter etter sto det imidlertid 1-0 til vertene. Kwarasey bokset ballen ut av feltet etter corner, men Carlos Grossmüller lempet den inn i 16-meteren igjen. Samtidig lå Sandefjord-forsvarer Grorud nede etter en duell med burvokteren. Det brydde ikke Morer seg om. Han plukket opp ballen på volley og smalt den inn i nettmaskene.

Sandefjord-spillerne kunne juble for tre poeng hjemme mot VIF fredag. Foto: NTB scanpix

Heldig og dyktig

Kort tid etter ble Sandefjord tvunget til å gjøre to bytter. André Sødlund og El-Hadji Gana Kane erstattet Grorud og Rodriguez. Vålerenga fikk en god mulighet til redusering to minutter før pause, men headingen fra Enar Jääger ble slått til corner av Sandefjord-keeper Ingvar Jónsson. På overtid fikk VIF-spiller Samúel Fridjónsson en kjempemulighet fra kort hold etter innlegg fra venstre, men islendingen bommet på ballen og skjøt hull i luften. Vertene kunne puste lettet ut.

Tolv minutter etter hvilen sørget innbytter Sødlund for 2-0. Pau Morer ble spilt gjennom mot mål, men ble taklet og mistet kontrollen på ballen. Den spratt heldig videre til Sødlund, som var sikker alene mot Kwarasey i VIF-målet. Etter 0-2 maktet ikke gjestene å mobilisere til en skikkelig sluttspurt.

Flere scoringer ble det ikke i Sandefjord. El-Hadji Gana Kane fikk en stor mulighet til å øke ledelsen på tampen, men Kwarasey reddet fra kort hold. Christian Grindheim og Henrik Kjelsrud Johansen kom til hver sin avslutning noen minutter før full tid, men uten å lykkes. Dermed ebbet det ut i tomålsseier for hjemmelaget.

(©NTB/AFTENPOSTEN)

Les mer om

 1. Sandefjord Fotball
 2. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Brann-børsen: «Han var irriterende som en høstveps»

 2. FOTBALL

  Molde gikk på hjemmesmell

 3. FOTBALL

  Sandnes Ulf har sikret seg to spillere som kan alt om opprykk

 4. FOTBALL

  Høydepunkter: Se målene i Molde-Sandefjord

 5. FOTBALL

  Vålerenga videre i cupen etter knepen seier over 2.-divisjonslag

 6. FOTBALL

  Her starter Sandefjords målfest mot Start