Fotball

Bildene av Messis dobbeltgjenger går verden rundt: «Det er helt umulig å se forskjell»

En til nå ukjent mann fra Iran får knapt gå i fred på gata i Teheran.

Lionel Messi har en dobbeltgjenger i Iran. Dette er den ekte Lionel Messi.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Også denne sesongen har Lionel Messi bøttet inn mål for Barcelona. Argentineren er for lengst unik i fotballsammenheng.

Utseendemessig virker det imidlertid som at Messi ikke er like unik.

Nå har det nemlig dukket opp en tilnærmet eksakt kopi av fotballesset – i Iran.

Det er omtrent et år siden Reza Parastesh poserte som Lionel Messi for første gang på sin Instagram-konto. Det er imidlertid først de siste dagene bilder av iraneren er blitt spredt verden rundt.

Nå dukker Parastesh opp overalt på internett og på nyhetsmedier i alt fra Brasil og Danmark til Spania der Messi holder til.

Slik presenterer han seg på Instagram

Ble utestengt fra familiehjemmet

Ifølge iranske Press TV har Parestesh’ utseende fått stor oppmerksomhet i hjemlandet. Parastesh kan knapt gå i fred på gaten i Teheran lenger, og ifølge TV-kanalen står folk i kø for å få autografen hans.

– Det var faren min som oppmuntret meg da jeg første gang tok en seriøs beslutning om å ta et bilde med fotballtøy og introdusere meg selv som Messis dobbeltgjenger.«Gjør det», sa han, sier Parastesh til Ruptly TV.

Ifølge den Barcelona-baserte avisen Mundo Deportivo poserer blant annet Parastesh opp som Messi på diverse tilstelninger. Utseendet har imidlertid også skapt problemer for ham.

– I kampen mellom Iran og Argentina (i fotball-VM 2014, journ.anm.) scoret Messi i sluttminuttene, noe som førte til at Iran røk ut av turneringen. Faren min er en stor fotballfan, og han ringte for å si at jeg ikke skulle komme hjem den kvelden. Han trodde det var jeg som hadde scoret målet. Han lot meg rett og slett ikke komme hjem, forteller Parastesh.

– Fortjener anerkjennelse

Nå spørs det imidlertid om ikke Messi-utseendet etter hvert kan bli innbringende for iraneren. På Instagram poserer han på bilde etter bilde, og på enkelte av dem har han til og med på seg argentinsk landslagsdrakt.

Den brede oppfatningen i verdenspressen er at Parastesh og Messi er nærmest identiske.

«Messis autentiske dobbeltgjenger bor i Iran», skriver spanske Mundo Deportivo. Danske Berlingske Tidende mener det er «helt umulig å se forskjell». Uruguayanske Ovación Digital tar en mer kritisk tone, og skriver at iraneren «utnytter sin likhet med Messi». «Rystende identiske», skriver avisen USA Today.

– Det er en fin følelse å ha en venn som ser ut som Messi. Noen ganger ser jeg på han og tenker «det er Messi, altså». Når folk ser ham på gaten, vil de ta en selfie med ham, Det er en fin følelse også, fordi han får anerkjennelse, og det fortjener han, sier én av Parastesh sine venner i intervjuet med Ruptly TV.

Les mer om

  1. Lionel Messi
  2. Barcelona
  3. Iran
  4. Teheran
  5. Argentina