Fotball

Premier League-klubber slår kraftig tilbake etter dopinganklager

– Vi er ekstremt skuffet.

Ikke navngitte spillere fra Chelsea og Arsenal blir anklaget for å ha brukt doping av legen Dr. Mark Bonar. Foto: Reuters

Idretten i Storbritannia er rystet etter at The Sunday Times søndag publiserte en artikkel der en britisk lege hevder han har skaffet dopingmidler for 150 toppidrettsutøvere.

En anonym idrettsutøver har gått undercover og filmet dr. Mark Bonar med skjult kamera. Legen hevder i opptakene at han blant annet har hjulpet fotballspillere fra Arsenal, Chelsea, Leicester og Birmingham.

Nå reagerer Premier League-klubbene kraftig på at påstandene – som The Sunday Times ikke fått bekreftet fra andre kilder – er blitt publisert.

Chelsea og Arsenal: – Grunnløse påstander

– Vi er ekstremt skuffet over publiseringen av disse falske anklagene, som er fullstendig grunnløse. The Sunday Times vet at anklagene er grunnløse, men avisen valgte likevel å publisere dem. Klubben tar sitt ansvar på dette området veldig alvorlig og spillerne våre er klar over hva som kreves av dem. Vi følger retningslinjene fra WADA (Verdens antidopingbyrå), sier Arsenal i en uttalelse, ifølge Daily Mail.

  • Bakgrunn: Britisk lege hevder å ha dopet over 150 idrettsstjerner

Kulturminister John Whittingdale. Foto: NTB Scanpix

– Anklagene som The Sunday Times retter mot oss, er fullstendig grunnløse. Chelsea har aldri brukt Dr. Bonar og kjenner ikke til at noen av våre spillere er blitt behandlet av ham. Vi tar problemet med prestasjonsfremmende doping ekstremt seriøst og følger antidopingretningslinjene og –lovene. Chelseas spillere blir regelmessig og grundig testet av de riktige myndighetene, sier Chelsea.

Leicester: – Ikke noe som støtter påstandene

– Leicester City Football Club er ekstremt skuffet over at The Sunday Times har valgt å publisere ubekreftede påstander som omhandler spillere fra klubber, som inkluderer Leicester, når avisen ikke har tilstrekkelig bevis for å støtte påstandene, sier Leicester.

Sunday Times har med hjelp fra en anonym idrettsutøver, som gikk undercover, gjort skjulte videoopptak av samtalene med legen. En videoreportasje er publisert på avisens Facebook-side.

Britisk antidopingsjef: – Vi er sjokkerte

Det britiske fotballforbundet (FA) oppfordrer alle med relevant informasjon om saken, om å stå frem.

Les også

Dopingtester i NM: Ni av elleve ble avslørt

– Dette er veldig alvorlige anklager. Derfor ønsker vi WADA velkommen til å gjennomføre uavhengige undersøkelser umiddelbart. FA er utrolig opptatt av å opprettholde integriteten til engelsk fotball og vi kommer til å samarbeide med UKAD (Storbritannias antidopingbyrå) og andre relevante byråer i kampen for å gjøre det. Vi oppfordrer alle som kanskje har relevant informasjon om å stå frem, heter det i en uttalelse.

Den britiske anitdopingsjefen Nicole Sapstead er rystet:

– UKAD er sjokkert og dypt bekymret over anklagene som kommer frem i The Sunday Times. UKADs eneste mål er å beskytte de rene utøverne og den rene idretten. Vårt mandat er å avsløre de som jukser.

Kulturminister John Whittingdale var tidlig på banen og sier han er sjokkert og svært bekymret over de siste avsløringene og krever svar på hvorfor ikke antidopingbyrået UKDA har reagert raskere. Byrået skal ha fått dokumentasjon på Bonars virksomhet for to år siden, men avviste påstandene etter en kort gransking.

El Clásico, ligainnspurten i England, norsk klubb— og landslagsfotball diskuteres i siste utgave av Aftenpodden Sport. Hør her:

Les også

  1. Avis: Britisk lege hevder å ha dopet over 150 idrettsstjerner

  2. Joshua King byttet ut etter forferdelig Bournemouth-omgang

  3. Slik tok den tyske klubben et oppgjør med rasistene

Les mer om

  1. Engelsk fotball