Start-spiller tatt ut på U21-landslaget for første gang

Jesper Daland var langt nede etter tapet mot Glimt. Mandag fikk han en real opptur i form av landslagsuttak.

Jesper Daland er tatt ut på U 21-landslaget for første gang.
  • 100% Sport

Starts midtstopper Jesper Daland er tatt ut til sin første U21-landslagstropp.

Landslaget skal møte Gibraltar og Nederland til EM-kvalifisering henholdsvis 4. og 8. september.

– Veldig gøy. Det er jo en mager trøst for det som skjedde i helga, men det er gøy å spille med de beste i landet og møte topp motstand fra Europa, sier Daland til Fædrelandsvennen.

Les også

Langt nede etter ydmykelsen: – Jeg må si unnskyld til folk hjemme

Det er en knallsterk tropp Daland er en del av. Blant dem som er tatt ut er Brightons Leo Østigård, Sampdorias Kristoffer Askildsen og Glimt-sensasjonen Jens Petter Hauge. Daland og Askildsen er sammen med Colin Rösler (NAC Breda) og Marcus Holmgren Pedersen (Molde) de fire nykommerne i troppen.

Tidligere Start-spiller Tobias Christensen er også tatt ut til kampene.

Daland har spilt alle kampene for Start denne sesongen, og har kun Fredrik Aursnes foran seg av utespillere med flest minutter på banen denne sesongen i Eliteserien.

– Det sier jo at jeg har gjort mye riktig. Jeg føler selv at jeg har levert godt i mange kamper. Ikke alle har vært en solskinnsdag, men i det hele tatt synes jeg jeg har prestert bra. Det er gøy å bli lagt merke til, sier Daland.

  • Daland scoret sitt første eliteseriemål mot Sandefjord tidligere i sesongen:

20-åringen Daland har landskamper fra G15 og opp til G19, men har aldri før vært tatt ut på U21-landslaget.

– Det å bli tatt ut her er ikke noe jeg har hatt fokus på. Har bare tenkt at det skal jeg ta når den tid kommer, men det er utrolig gøy å bli tatt ut. Det er mange gode fotballspillere som jeg kjenner fra før. Det blir veldig gøy å trene med en gjeng med gode fotballspillere, sier Daland.

Sportslig leder Atle Roar Håland i Start kaller uttaket en kjempepositiv nyhet, og mener det er et kvalitetstegn for Daland å bli tatt ut i en så sterk tropp.

– Det er slik vi ønsker å ha det fra klubbens side. At de unge skal få sjansen. Så har han jobbet ekstremt godt selv med tanke på hva han har vært gjennom av skader. Selv om han lenge ikke kunne være på fotballtrening, klarte han å sette seg selv i en situasjon hvor han kom tilbake bedre enn før skaden. Det sier mye om hans mentalitet. Et eksempel til etterfølgelse, sier Håland.

Landslagstrener Leif Gunnar Smerud roser Dalands utvikling etter skaden:

– Han har levert godt nok nå til å få en sjanse hos oss. Han har en stor dose landslagserfaring fra før. Nå er det en stund siden han har spilt landskamper, og det er veldig kjekt at han har gjort det bra nok til å bli tatt ut, sier Smerud til Fædrelandsvennen.

– Hva ser du i Daland som gjør han interessant?

– Det er totalen. Han er en midtstopper med god forståelse. Han har bra fysikk, og så mistenker jeg at han kan ta steg i duellspillet. Han har god forståelse og en god evne til å spille seg ut bakfra, selv om han ikke alltid treffer. Han har et bra fotballhode, sier Smerud.

Hele troppen:

Kristoffer Klaesson - Vålerenga
Julian Faye Lund- Rosenborg
Birk Risa - Odd
Fredrik André Bjørkan - Bodø/Glimt
Leo Skiri Østigård - Brighton
Jesper Daland - Start
Odin Luraas Bjørtuft - Odd
Colin Rösler - NAC Breda
Nicholas Mickelson - Strømsgodset
Marcus Holmgren Pedersen - Molde
Kristoffer Askildsen - Sampdoria
Emil Bohinen - Stabæk
Hugo Vetlesen - Stabæk
Johan Hove - Strømsgodset
Håkon Evjen - AZ Alkmaar
Jens Petter Hauge - Bodø/Glimt
Aron Dønnum - Vålerenga
Jørgen Strand Larsen - Sarpsborg 08
Ola Brynhildsen - Molde
Tobias Christensen - Molde