Molde enkelt videre i Champions League-kvaliken. Banket Arne Erlandsens KuPS.

Et par klassemål løste problemene for Molde i den første kampen i Champions League-kvalifiseringen. Arne Erlandsens KuPS ble slått 5-0.

Kristoffer Haugen (t.v.), Ohi Kwoeme Omoijuanfo og målscorer Magnus Wolff Eikrem (midten) jubler etter 2-0 under kampen mellom Molde og KuPS på Aker stadion.

Den finske seriemesteren yppet seg iblant, men hjemmelaget hadde kvalitetsspillerne som kunne finne på noe ekstra. Eirik Hestads skudd i krysset, og et lekkert angrep avsluttet av Magnus Wolff Eikrem, avgjorde kampen før pause. Ohi Omoijuanfo gjorde 3-0 på en keeperretur før innbytterne Marcus Holmgren Pedersen og Erling Knudtzon økte på overtid.

– Jeg synes det var artig og gledelig at vi klarte å sette fem mål før det var slutt. Alle som følger oss vet at vi har slitt litt med uttellingen i de siste kampene, og fem mål bygger selvtillit, sa trener Erling Moe i et intervju på VG+.

Molde hadde den første store sjansen med Eikrems stolpeskudd etter et drøyt kvarter, men KuPS var svært nær et ledermål fem minutter senere. Tidligere Strømsgodset-spiller Bismark Adjei-Boateng slo et lekkert innlegg, men den brasilianske spissen Rangel bommet på ballen for åpent mål.

Nye fem minutter senere ble det 1-0. Nuno Tomás klarerte dårlig med hodet. Eikrem nådde nedfallsfrukten først og spilte til Hestad, som vendte og curlet ballen i krysset.

I det 37. minutt slo Fredrik Aursnes en vakker bakromspasning til venstreback Kristoffer Haugen, som kunne avsluttet ansikt til ansikt med keeper. I stedet slo han en direktepasning til Eikrem, som hadde god tid til å sikte og knalle ballen i mål.

– Det var en fantastisk pasning av Aursnes, og jeg fikk nesten åpent mål, sa Eikrem, som sa at han har smerter i hælsenen når han spiller, men at det gikk fint onsdag.

Les også

Erling Moe om veien videre i Champions League: – Vi må være heldige, det er tøft selskap

Eirik Hestad jubler etter å ha gitt Molde ledelsen i Champions League-kvalifiseringen mot KuPS.

Lyset gikk

Eneste tvil om Moldes avansement etter det var da lyset gikk i det 59. minutt, og dommeren måtte stoppe kampen. Lyset kom tilbake etter noen minutter, men kampen måtte stoppes igjen nesten umiddelbart da Henry Wingo og Tomás skallet hardt og gikk ned for telling. Begge måtte byttes ut.

I det 65. minutt satte Ohi inn returen etter at keeper Otso Virtanen reddet alene med Haugen, som brøt gjennom takket være fint veggspill med Hestad.

KuPS-innbytter Aniekpeno Udoh hadde et skudd som spratt på tverrliggeren mot slutten, men det skulle ikke bli noe trøstemål. Derimot skulle Molde økte to ganger. Pedersen, som kom inn for Wingo, gjorde 4-0 framspilt av Hestad før han også noterte en assist med innlegg til Knudtzon.

Les også

Molde spilte festfotball: Derfor kjeftet kapteinen på lagkameratene

Arne Erlandsen og hans KuPS greide ikke å spenne bein for Molde i Champions League-kvalifiseringen.

Ny kamp om en uke

Erlandsens lag er på tredjeplass i finsk eliteserie, seks poeng bak lederlaget Inter med en kamp mindre spilt. Molde er som kjent toer i Eliteserien.

– Vi ble tatt på tempo. Offensivt skapte vi en del, men vi ga fra oss for store rom, og Molde utnyttet det til å vinne komfortabelt, sa Erlandsen til VG+.

I neste runde, som spilles neste uke, spiller Molde borte mot Celje. Den slovenske klubben vant 3-0 over irske Dundalk med mål av Luka Kerin, Dario Vizinger og Filip Dangubic.

De tre første kvalifiseringsrundene avgjøres med én kamp. Det er meningen at det blir hjemme- og bortekamper i den fjerde og avgjørende runden.